Emine Erdoğan: Plastik kullanımını terk edip geleceğimizi koruyalım

Emine Erdoğan: Plastik kullanımını terk edip geleceğimizi koruyalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, çevre duyarlılığına sahip birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de poşetlerin ücretli olmasının gelecek açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Filelere, bez çantalara geri dönelim, plastik kullanımını terk edip, geleceğimizi koruyalım." çağrısında bulundu.

2019.01.08 18:57 - Son Güncellenme: 2019.01.08 18:58 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Emine Erdoğan: Plastik kullanımını terk edip geleceğimizi koruyalım

Erdoğan, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Çevre  duyarlılığına sahip birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de poşetlerin ücretli  olması, geleceğimiz adına önemli bir adım. Kullanım süresi ortalama 15 dakika  olan bir poşetin  doğada çözünmesi yüzyıllar alıyor. Okyanuslarımız tek  kullanımlık plastiklerle doldu." ifadelerine yer verdi.

Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını etiketleyerek yaptığı  paylaşımda, "Bu çevre hareketine katılan milletimizin tüm fertlerine teşekkür  ediyorum. Daha ilk haftada kişi başı poşet kullanımı yüzde 70 azaldı. Filelere,  bez çantalara geri dönelim, plastik kullanımını terk edip, geleceğimizi  koruyalım." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, paylaşımında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının konuya ilişkin  videosuna da yer verdi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.01.08 18:57 - Son Güncellenme: 2019.01.08 18:58 - HABER MERKEZİ
A