Emekliye zam müjdesi! Meclis'e geliyor...

Emekliye zam müjdesi! Meclis'e geliyor...

Milyonlarca emekli ocak zammına kilitlenmişken yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. 150 bin emekliye zam yapılmasını sağlayacak olan yasa ekim ayında meclise geliyor. Buna göre 150 bin emekli eşit miktarda zam alacak. Peki yasanın kapsamı nasıl olacak?

2018.09.11 08:47 - Son Güncellenme: 2018.09.11 13:58 - Ekonomi
A
Emekliye zam müjdesi! Meclis'e geliyor...
04:35 Yurt dışında yaşayan Türkler, uygun fiyata Türkiye'den emekli olabilirler

İLGİLİ VİDEO

Yurt dışında yaşayan Türkler, uygun fiyata Türkiye'den emekli olabilirler

Tüm emekliler Ocak zammını bekliyor. Öte yandan seyyanen yapılması beklenen zam ile ilgili yeni gelişme yaşandı. 150 bin emekliyi ilgilendiren yasa Ekim'de Meclis'e gelecek. İşte yasanın kapsamı ve gelecek zam ile ilgili tüm detaylar...

Temmuz'da maaşları artan emekliler bir sonraki zammı Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında,memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak.

Emekliler zam oranını merakla beklerken; 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya da ekstra zam yapılacak. Maaşı bin liranın altında olan emeklilere seyyanen zam için yasa çıkarılacak.

Tasarı, 1 Ekim'de açılacak Meclis'e gelecek. Yasanın çıkması ile düşük maaşlı emeklilere iyileştirme yapılacak. Bin liranın altında maaş kalmayacak.

ÇİFTE ARTIŞ

150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam, düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girebilecek ya da Ocak'ta rutin artışla aynı anda uygulanabilecek.

Bunun detayları, düzenlemenin Meclis'e gelmesiyle ortaya çıkacak. Eğer düzenleme yapılır yapılmaz uygulamaya girerse, düşük maaşlı emekliler hemen seyyanen zammı alacak, ardından Ocak artışından yararlanacak.

İyileştirme Ocak'ta yürürlüğe girerse de maaşı bin liranın altında olan emeklilerin maaşı bin liraya tamamlanacak, üstüne de enflasyon artışı yansıtılacak.

Merkez Bankası'nın son beklenti anketine göre; bu yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 6.67 olacağı tahmin ediliyor. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.09.11 08:47 - Son Güncellenme: 2018.09.11 13:58 - Gülcan Tekin
A