Ekrandan parmak izi okuyan Galaxy modeli yolda!

Ekrandan parmak izi okuyan Galaxy modeli yolda!

Geçtiğimiz Temmuz ayında yayınlanan rapora göre Samsung'un Galaxy P ve Galaxy R modelleri üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Paylaşılan raporda ayrıca Samsung'un yakın zamanda içerisinde piyasaya süreceği tahmin edilen Galaxy P1 modelinin, ekrandan parmak izi okuma teknolojisine sahip olacağı öne sürüldü.

2018.09.06 09:10 - Son Güncellenme: 2018.09.06 09:11 - Teknoloji
A
Ekrandan parmak izi okuyan Galaxy modeli yolda!

Önümüzdeki ay resmi olarak tanıtılması beklenen Galaxy P modelinin Galaxy P1olarak adlandırılması bekleniyor. Orta sınıf akıllı telefon kullanıcılarına hitap edecek olan modelin, yeni nesil Exynos işlemcisine ve 4 GB'lık bir belleğe sahip olacağı düşünülüyor.

Çift arka kamera kurulumuyla gelmesi beklenen Galaxy P, ekranının altına yerleştirilmiş kamera sensörleri yardımıyla ekrandan parmak izi okuyabilecek. Şimdilik her şeyin bir söylentiden ibaret olduğunu da belirtelim. İlerleyen günlerde Samsung yetkililerin bu konu hakkında daha net bilgileri kullanıcıları ile paylaşması ön görülüyor.

Ayrıca geçtiğimiz Ağustos ayında, Çin'de paylaşılan raporda tüm Galaxy S10 modellerinde ekrandan parmak izi okuma teknolojine sahip olacağı belirtilmişti. Ekranın altında yer alan kamera sensörleri sayesinde parmak izini 2 boyutlu olarak analiz eden, bu parmak izi okuyucusu oldukça hızlı çalıştığı da vurgulanmıştı.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.09.06 09:10 - Son Güncellenme: 2018.09.06 09:11 - Kübra Coşar-pasif
A