Egzamaya karşı önemli adım

Egzamaya karşı önemli adım

Dünya genelinde çocukların yüzde 20'sinde yetişkinlerin ise yüzde 3'ünde görülen egzama için tüm sağlık uzmanlarının uzlaştığı net bir tedavi yöntemi bulunmuyor. Çok sayıda türü bulunan egzama ciltte kabarcıklara, kırmızı lekelere ve kaşıntılara neden oluyor.

2018.05.18 08:23 - Son Güncellenme: 2018.05.18 08:23 - Sağlık
A
Egzamaya karşı önemli adım

İngiltere'deki Newcastle Üniversitesi bu cilt hastalığının neden kaynaklanabileceğine dair önemli bir tespitte bulundu. Uzmanlar egzama hastalarının cildinde "filaggrin" isimli bir proteinin bulunmadığını tespit etti.

Araştırmayı yöneten profesör Nick Reynolds çalışmalarıyla ilke kez filaggrinin eksikliğinin egzamayı tetiklemekte yeterli olduğunu kanıtladıklarını söyledi. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Reynold, "Bu araştırma cildin bariyer işlevinde sorunlara ve birinin egzama yakalanmasına yol açan filaggrin eksikliğinin önemini gösteriyor" dedi.

Reynold araştırmada ciltten filaggrin proteini kaldırıldığında egzamayla aynı belirtilerin ortaya çıktığını söyledi. Uzmanlar araştırmanın bulguları sayesinde düşünüldüğünden de daha kısa bir zamanda yeni bir tedavi yönteminin geliştirilmesini umuyor.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.05.18 08:23 - Son Güncellenme: 2018.05.18 08:23 - Kübra Coşar-pasif
A