Eğitim-Sen: Yeni Rehberlik Yönetmeliği büyük hayal kırıklığı yarattı

Eğitim-Sen: Yeni Rehberlik Yönetmeliği büyük hayal kırıklığı yarattı

MEB rehberlik hizmetleri yönetmeliğine tepkiler gelmeye devam ediyor. Eğitim-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada yayımlanan yeni rehberlik yönetmeliği için hayal kırıklığı yarattı vurgusu yapıldı.

2017.11.13 08:47 - Son Güncellenme: 2017.11.13 08:48 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Eğitim-Sen: Yeni Rehberlik Yönetmeliği büyük hayal kırıklığı yarattı

Yayımlanan yeni rehberlik yönetmeliği için oldu bittiye getirildi açıklaması yapan Eğitim-Sen, öğretmenler, uzmanlar, sendikalar, PDR dernekleri başta olmak üzere yapılan öneri ve görüşlerin MEB tarafından dikkate alınmadığını belirtti.

'PSİKOLOJİK DANIŞMA' KAVRAMI ÇIKARTILDI

Sendikanın açıklamasında yeni yönetmelikle birlikte yönetmelikten psikolojik danışmakavramının çıkartıldığına işaret ederken bu değişikliğin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmasının amacının alan dışı kişilerin rehberlik alanında görevlendirilmesinin önünü açmak olduğu belirtildi. Yapılacak olan alan dışı atama ve görevlendirmelerle birlikte sorunlu hale getirilen rehberlik hizmetlerini daha ağır sorunların beklediği vurgulanan açıklamada rehberlik hizmetlerinin niteliği daha da düşecek açıklamasında bulunuldu.

REHBER ÖĞRETMENLERE ANGARYA GÖREVLER

Önceki yönetmelikle yeni yönetmelik kıyaslanması yapıldığında yeni rehberlik yönetmeliğiiçerisinde rehber öğretmenlere angarya görevler verildiği belirtilirken rehber öğretmenler içinangarya görevlerin okul idarecilerinin inisiyatifine bırakıldığı ifade edildi.  'Rehber öğretmenlere verilmeyecek görevler' maddesinin çıkarıldığını hatırlatan sendika yeni yönetmelikle birlikte rehber öğretmenlere angarya görevler verilmesinin önü açılmıştır denildi.

YÖNETMELİK YARGIYA TAŞINACAK

Sendika yeni rehberlik hizmetleri yönetmeliğinin yargıya taşınacağını vurguladı ve şu açıklamayı yaptı;

Eğitim Sen, yönetmelik değişiklikleri tartışmalarının başından bu yana rehber öğretmenlerin taleplerinin savunucusu olmuş, MEB'in dayatmacı tutumu karşısında rehber öğretmenlerimizin haklarını savunmuştur. Yayınlanan yeni yönetmelik, sendikamız tarafından ayrıntılı olarak incelenecek ve yönetmelik değişikliği ile ilgili her türlü hukuki ve örgütsel girişimde bulunulacaktır.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2017.11.13 08:47 - Son Güncellenme: 2017.11.13 08:48 - HABER MERKEZİ
A