Eğitim Sen Bursa'dan Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay'a tepki

Eğitim Sen Bursa'dan Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay'a tepki

Uludağ Üniversitesi'nde "3. nesil çağdaş Uludağ Üniversitesi" başlığı ile düzenlenen etkinlik için konuşmacı olarak İsmailağa tarikatının "önde gelen isimlerinden" Mustafa Özşimşekler'in çağrılmasına Eğitim Sen Bursa Şubesi'nden tepki geldi. Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Atakan Erdağı, "Artık tuz kokmuştur" dedi. Öte yandan gelen tepkiler üzerine etkinliğin iptal edildiği öğrenildi.

2017.10.18 16:45 - Son Güncellenme: 2017.10.18 17:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Eğitim Sen Bursa'dan Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay'a tepki

Görükle Hidayet Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği  "Günümüzde Genç Olmak 1. Diriliş Buluşması" isimli etkinlik için, Uludağ Üniversitesi rektörlüğü üniversitenin konferans salonunu İsmailağa Cemaati'nden Mustafa Özşimşekler'in konuşması için tahsis etti.

Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Atakan Erdağı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay göreve başladığından bu yana üniversitede çağdaş tüm unsurları bir bir tasfiye ediyor, yandaş sendika üyesi olmayan çalışanları sürüyor, işten çıkarıyor. Üniversitede bilim dışılıktan, gericilikten yana olan her şeye kucak açan Ulcay üniversitenin cemaatler ve tarikatlar ağıyla örülmesine olanak sağlıyor" dedi.

Erdağı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ulusal ve Uluslararası çalışmaları ile yıllarca adından söz ettiren, yurdumuzun en fazla katma değer üreten sanayi şehrinin görünen yüzü olması ile ünlenen Uludağ üniversitesi,  akademik ve bilimsel konferanslara, fuarlara, seminerlere, panellere ev sahipliği yapak yerini bilim ve akademik çalışma ile ilgisi olmayan kurum ve kişilerle ortaklaşa çalışmalar yapmaya başladı. Bununda son örneğini ekli afiş de gördüğümüz üzere gerçekleştirecektir. Bu etkinlik kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra sabırla bekledik, yapılan eleştiriler dikkate alınır diye ancak geldiğimiz süreç itibari ile bu açıklamayı yapmak zaruri olmuştur. Uludağ Üniversitesi üniversite olma özelliğini kaybetmiştir. Artık tuz kokmuştur."

Özşimşekler'in üniversiteye davet edilmesine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Eğitim Kültür Spor Gençlik Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil'se, üniversitelerin rektörler eliyle gericiliğe mahkûm edildiğini söylemişti. İrgil, "Şu anda üniversitelerin kalitesini aslında rektörler belirliyor. Bunun en iyi örneklerinden bir tanesi Uludağ Üniversitesi'dir. Uludağ Üniversitesi önceden bilimsel etkinlik açısından gelişkin bir üniversiteyken bu rektör döneminde özellikle birçok üniversite gibi geriye düştü. Bu hükümet, yönetici ve bürokratlar 15 Temmuz'dan ders almamışlar. Bir "hocaefendi"nin izinden gidenler 15 Temmuz'da darbe yapmaya kalkıştı. Şimdi o 'hocaefendi' gitti yerine başka 'hocaefendiler' getiriliyor. Bu ülkede bilim adına feyz alınacak bilim insanı bitti de sıra bu hocaefendilere geldi" demişti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.10.18 16:45 - Son Güncellenme: 2017.10.18 17:20 - HABER MERKEZİ
A