Eğitim Bir Sen Bursa 2 nolu şubede Kaya yeniden aday...

Eğitim Bir Sen Bursa 2 nolu şubede Kaya yeniden aday...

​​​​​​​Eğitim Bir Sen Bursa 2 No.lu Şubesi'nin kurucu Başkanı Öğr. Grv. İlyas Kaya, Sendika'nın Kasım ayında gerçekleşecek Genel Kurulu'nda yeniden aday olduğunu açıkladı. Kaya, "Aday olmak üyelere boynumum borcudur" dedi.

2018.10.05 10:07 - Son Güncellenme: 2018.10.05 10:07 - Bursa Bölge
A
Eğitim Bir Sen Bursa 2 nolu şubede Kaya yeniden aday...

Başkanlığını yaptığı Eğitim Bir Sen Bursa 2 No.lu Şube'nin 2'nci Olağan Genel Kurulu'nun 11 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirileceğini söyleyen Kaya, şube üyeleriyle yaptığı istişareler sonrasında tekrar aday olduğunu söyledi.

"ARTIK YETKİLİ SENDİKA KONUMUNDAYIZ"

Eğitim Bir Sen Bursa 2 No.lu Şube Başkanlığı süresince yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kaya, "2015 yılında kurucu başkan olarak göreve geldikten sonra belirlediğimiz bazı ilkeler çerçevesinde yola çıktık ve kısa zamanda çalışanların bizim iyi niyetimize olan güvenlerini kazanarak kısa zamanda yetkili sendika konumuna geldik. İlkelerimizin başında hak ve adalet temelinde çalışanların birlikteliğini sağlamak oldu. En başta belirtiğimiz gibi hiçbir ideolojini veya siyasi partinin kör takipçisi olmadık. Çalışanların tamamını kucaklayarak güzel bir iklimin oluşması için gayret sarf ettik. Üye sayısını 450'den 850'ye çıkartmayı başardık. Bir taraftan akademik çalışmalar yaparken, diğer taraftan da bütün birimleri gezerek mümkün olduğu kadar fazla arkadaşla irtibat kurup onların sorunlarını dinleyerek adım atmaya çalıştık" şeklinde konuştu. 

"HERKES İÇİN ÇALIŞTIK"

"Sadece üyelerimizin değil bütün çalışanların haklı talepleri için memur sendikacılığının sınırları dahilinde çalıştık" diyen Eğitim Bir Sen Bursa 2 No.lu Şubesi'nin kurucu Başkanı Öğr. Grv. İlyas Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapacak daha çok işimiz var. Sendikacılığı profesyonel olarak yapmıyoruz. Bu bir dezavantaj değil avantajdır. Amatör ruh ve heyecan daha iyi işleri yapmamın enerjisini veriyor. Sendikacılığın bir meslek olarak yapılmasını doğru bulmuyorum. Dolayısıyla bütün diğer makamlarda olduğu gibi sendikacılıkta da belli bir değişim ve dönüşüm çok doğal. Fakat başarılı olunabilmesi için belli bir süreç sendikacılık tecrübesinin biriktirilmesi açsından önemli. İlk dönemim çıraklık dönemi olarak tanımlıyorum. Doğrularımız eksiklerimiz belki hatalarımız oldu. Fakat çok büyük bir deneyim elde ettik."

"GELECEKTEN UMUTLUYUZ"

Açıklamasında, Bursa 'da 3'üncü bir üniversitenin kurulmasının söz konusu olduğunu ifade eden Kaya, "Bu süreçte yeniden bir yapılanma ve çok sayıda kadro tahsisi söz konusu olacak. Bu yapılanmanın sağlıklı olması ve liyakat sahibi üyelerimin hak ettiği mevkilere gelebilmesi açısından bir dönem daha bu görevi yürütmenin sorumluluğumun bir gereği olduğu kanaatindeyim. Şubeyi kurup belli bir noktaya getirip Bursa 'da böyle bir sendikanın varlığını, böyle sağlam bir arkanın olduğunu duyurmuş olmak başlı başına bir başarıdır. Bundan 3 yıl önce kimse kurucu başkan olmayı dahi kabul etmezken sendika o kadar güzel bir noktaya geldi ki birçok kişi ya başkan ya da yönetimin bir yerinde yer alma hayalleri kurma durumuna geldi. Benim tek güvendiğim yer üyelerim vicdanıdır. Üyeler beni isterlerse tüm samimiyetimle bir dönem daha onlara hizmet etmekten onur duyarım" dedi.

Toplam 850 üyesi bulunan Eğitim Bir Sen Bursa 2 No.lu Şubesi'nin 11 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Genel Kurulu'nda 112 delege oy kullanacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.05 10:07 - Son Güncellenme: 2018.10.05 10:07 - Gülcan Tekin
A