"Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin galası Bursa Nilüfer'de yapıldı

"Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin galası Bursa Nilüfer'de yapıldı

"Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin gala gecesi Trabzon ve İstanbul'un ardından Bursa'da da geniş katılımla yapıldı. Galaya, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Trabzonspor ile Bursaspor'un efsane isimleri katıldı.

2017.03.29 12:01 - Son Güncellenme: 2017.03.29 12:01 - Bursa Bölge
A
"Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin galası Bursa Nilüfer'de yapıldı
08:17 "Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin galası Bursa Nilüfer'de yapıldı

İLGİLİ VİDEO

"Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin galası Bursa Nilüfer'de yapıldı

Trabzonspor'un efsane kadrosunun ve eski stadı, Hüseyin Avni Aker'in konu alındığı "Efsane Avni Aker'e Veda" isimli belgeselin galası, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Trabzon Dernekler Federasyonu'nun iş birliğiyle Bursa'da gerçekleştirildi. Bursa Akademik Odalar Birliği'nde düzenlenen gala gecesine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Bursa İle Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Bursa Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Nuri Uğurlu, Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Serdar Bali, Trabzonspor ile Bursaspor'un 70'li yıllara damga vuran efsane isimleri ve belgeselin yönetmeni Cengiz Özkarabekir ve çok davetli katıldı.

"TARAFTARLAR BARIŞ VE KARDEŞLİK KAVRAMLARINDA BİRLEŞMELİ"

Belgesel gösterimi öncesinde düzenlenen törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşma yaptı. Konuşmasına, Trabzonspor ve Bursaspor'un efsane sporcularını selamlayarak başlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bugün aramızda Trabzonsporumuzun ve Bursasporumuzun efsane sporcuları var. Biz onları sahalarda izliyorduk. Hakikaten Anadolu'da Trabzonspor vardı, Bursaspor vardı, Eskişehirspor vardı. Onları unutmak mümkün mü? İşte o Anadolu'nun evlatları bize futbolu sevdirdiler, futbolun sadece para olmadığını gösterdiler. Çamurda, karda, buzda oynadılar, yokluk çektiler ama o yıllarda Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşını da birçok yerde onurluca çaldırdılar" diye konuştu.

Sporun kenti Nilüfer'de, spor aracılığıyla kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin tüm yurda ve dünyaya yayılmasını amaçladıklarını belirten Başkan Bozbey şöyle devam etti: "Spor kitleleri ortak bir sevgide ve hedefte buluşturan bir eylemdir. Doğru okunduğunda ve uygulandığında ötekileştirmeyen bir anlayıştır. Ülkemizin ve tüm dünyanın bu anlayışa daha çok ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Türkiye'de 9 milyon civarında Trabzonspor taraftarı olduğu söyleniyor. Bu taraftarları barış ve kardeşlik kavramlarında birleştirebilmek, diğer tüm kulüpler ve tüm spor alanlarında bunu gerçekleştirebilmek her birimiz için güzel bir umut ve sorumluluktur" dedi.

Spor dünyasına çağrıda da bulunan Başkan Bozbey, "Özgürlüğün, demokrasinin, kardeşliğin kenti olan Nilüfer'den bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bursaspor ve Trabzonspor arasında bu günden itibaren geleceğe taşınacak bir kardeşliğin sözünü vermemiz gerekiyor. Tüm ayrımcılıklara, tüm ötekileştirmelere, tüm nefretlere bundan böyle hep birlikte hayır demeliyiz" diye konuştu.

Kentlilik bilinciyle Bursaspor'a farklı alanlarda destek verdiklerini de kaydeden Bozbey, "Takımlarımızın marka değerine hem tanıtım, hem turizm, hem de ekonomik açıdan gereken desteği vermemiz gerekiyor. Spora katkı sağlayan, destek olan insanları da sahiplenmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz Bursaspor'un da efsane başkanı var. Bursaspor ilk defa onunla şampiyon oldu ve bu takımı şampiyon yapan başkan olan İbrahim Yazıcı da bir Karadenizli. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun, onun adını verdiğimiz bir stadyum inşa ediyoruz ve inanıyorum ki bu stadyumda gençler yetişecek, spora katkı sağlayacaklar" dedi.

"BELGESEL, VEFA DUYGUSUNUN HİSSEDİLMESİ ADINA ÇEKİLDİ"

Belgeselin hazırlanmasına katkı sunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Sporu sadece bir golle anlatmak, kazanmakla ya da kaybetmekle üzüntüsünü hissetmek olarak kabul etmek kadar yanlış bir şey yok. Spor insanları bir araya getiren, yaşatan ve bulundukları yere ait kılan çok değerli bir duygu. Özellikle Trabzonspor'un tüm Türkiye'deki herkesin ikinci takımı olması benim için çok değerlidir. O genç delikanlılar, yöneticiler, teknik adamlar gerçekten ortaya cesaretlerini ve inançlarını koyarak büyük başarılar elde ettiler. Belki o dönem fakirdik ama büyük bir inanç vardı ve mutluyduk. O büyük mutlulukları bizlere hissettiren o değerlerin geçmişten bu güne taşınmasına, yarınlara bir emanet olarak bırakılmasını istedim. Vefa duygusunun hissedilmesi adına, Türk futboluna ve sporuna centilmenlik mesajlarının verilmesi adına belgeselin çekilmesine karar verdik" dedi.

Türkiye'nin üçüncü şampiyon şehri Bursa olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Umarım ki Türkiye'nin her yerinde izlenir. Bütün kentlerimizde bir umut olur. Bugün aslında manalı bir yerde bulunuyoruz. Trabzon, İstanbul ve şuan Bursa'da galamızı yaparak Türkiye'nin üç şampiyon şehrinde galamızı yapmış bulunuyoruz. Bursaspor'u da başarısından dolayı kutlarken o yılki Trabzonspor Kulübü'nün karakterli duruşunu tüm spor camiasının unutmamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Gecede Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Serdar Bali ve Bursa Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Nuri Uğurlu da yaptıkları konuşmada belgeselin Türk sporu adına önemini vurguladılar.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir 'Efsane Avni Eker'e Veda' belgeselinin yönetmeni Cengiz Özkarabekir'e plaket verirken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katkılarından dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu çiçek vererek kutladı.

Törenin ardından bütün katılımcılar hep birlikte "Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselini izledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.03.29 12:01 - Son Güncellenme: 2017.03.29 12:01 - Aysın Komitgan
A