E-mail gönderenleri bekleyen tehlike!

E-mail gönderenleri bekleyen tehlike!

E-postanızdan silmeyi unuttuğunuz tek bir dosya, bakın aslında ne kadar değerli olabiliyor.

2014.07.24 10:49 - Son Güncellenme: 2014.07.24 13:10 - Teknoloji
A
E-mail gönderenleri bekleyen tehlike!

 

 

Gönderdikleri ya da yönlendirdikleri e-postalardan değerli ve gizli kalması gereken verileri silmeyen çalışanlar yüzünden firmaların pek çok önemli veriyi, farkına bile varmadan üçüncü şahıslar ile paylaştığını biliyor muydunuz? Bu sonuca varılmasının sebebi ise, Workshare'in en son anketi. Bu ankete göre, profesyonellerin yüzde 68'i, müşteriler, sağlayıcılar ve iş arkadaşlarına gönderdikleri / yönlendirdikleri e-postalardan önemli bilgi ve verileri silmiyorlar.

Workshare'in CEO'su Anthony Fox, firmaların değerli data akışını tekrar kontrol altına almaları gerektiğini söylüyor. Bu amaçla da, Workshare tarafından ücretsiz bir eğitim aracı geliştirilmiş durumda. Bu araç ile, kullanıcıların belgeler içerisindeki gizli verileri fark etmeleri sağlanıyor. 800 adet bilgi işçisi üzerinde yapılan ankete göre, firmalar, çalışanlarına gizli verileri bulmaları ve silmeleri için güvenli bir araç sağlamamakta.

Çalışanların yüzde 65'i firmanın önemli verilerinin sızmasını engellemeyi kendi işleri olarak görürken, bilgi çalışanlarının sadece yüzde 32'i dosya paylaşımlarından önce gizli verileri siliyor.

Ankete katılanların yüzde 70'i ekli e-postaları okumadan iletiyor ve firma çalışanlarının yüzde 80'i güvenli olmayan dosya paylaşım metotları kullanarak firma veri güvenliğini riske atıyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2014.07.24 10:49 - Son Güncellenme: 2014.07.24 13:10 - boş7
A