Duterte'den şoke eden marihuana şakası

Duterte'den şoke eden marihuana şakası

Geçmişte uyuşturucu satıcılarını öldürdüğünü gururla anlatan Filipinler'in sıra dışı lideri Rodrigo Duterte, Singapur'daki ASEAN zirvesinde ayakta kalabilmek için marihuana kullandığını söyledi.

2018.12.03 16:31 - Son Güncellenme: 2018.12.03 16:32 - Dünya
A
Duterte'den şoke eden marihuana şakası

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin uzun bölge zirvelerinde ayakta kalmak için marihuana kullandığı söylemesi tartışma yarattı.  Duterte, bir ödül töreninde Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) geçen ay Singapur'da düzenlenen zirvesine değindi.

Gün boyu süren toplantılara katılmanın zahmetli bir iş olduğunu ifade eden 73 yaşındaki Duterte, zirvede uyanık kalmak için marihuana kullandığını dile getirdi.

Daha önce de birçok kez pervasızca ve düşünmeden konuştuğu bilinen Filipinler Devlet Başkanı, bu açıklamasının hemen ardından gazetecilere şaka yaptığını söyledi.

Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Filipinler'de geçmişte belediye başkanlığı yapan Duterte, uyuşturucu satıcılarını bizzat öldürdüğünü itiraf etmişti.

Filipinler'de Duterte yönetimi sırasında güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlarda öldürülen şüpheli sayısı 5 bine dayandı.

Duterte, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde gerek görüldüğünde şüphelilerin dahi vurulabileceğini açıklamıştı. Filipinli ve uluslararası insan hakları örgütleri, Duterte hükümetini bu nedenle sert dille eleştirerek hükümetin 'insanlığa karşı suç' işlediğini savunuyor.

Filipinler lideri, daha önce ABD Başkanı ve Papa'nın da aralarında olduğu pekçok isme ağır küfürler savurmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.12.03 16:31 - Son Güncellenme: 2018.12.03 16:32 - Ali Yaşar
A