Dünyanın sonu mu geliyor?

Dünyanın sonu mu geliyor?

İnternette dolaşan bir video, kullanıcıların "dünyanın sonunun gelmesinin" yakın olduğuna dair endişelenmesine yol açtı.

2018.04.26 17:15 - Son Güncellenme: 2018.04.26 17:16 - Dünya
A
Dünyanın sonu mu geliyor?
06:11 Dünyanın sonu mu geliyor?

İLGİLİ VİDEO

Dünyanın sonu mu geliyor?

Gökyüzünde görülen tuhaf bir göz simgesi, İncil'in işaret ettiği "dünyanın sonunun gelmeye" başlamasına dair endişeleri tetikledi. 

Hristiyanların kutsal kitabı İncil, insanların kıyamet günü ve saatini bilemeyeceğini fakat göklerde öncesinde işaretler olacağını belirtir. 

İncil'e göre, "Güneşte, ayda ve yıldızlarda belirtiler görülecek" ve bunlar cennetin "sarsıldığı" güçleri müjdeleyecek. Dünyanın üzerine gelecek felaketleri bekleyen insanlar korkudan bayılacak. 

YouTube'a yüklenen "Gökyüzündeki aleni garip belirtiler" başlıklı video ile aniden ortaya çıkan sıra dışı görüntü de bu alametleri hatırlatıp birçok komplo teorisine yol açtı. 

Göz, ürkütücü bir şekilde tamamen bulutların arasından çıkmış gibi görülüyor. Popüler bir 'komplo kanalı' olarak bilinen MrMBB333 tarafından yüklenen görüntülerin 22 Nisan'da Hollanda'da semalarında görüldüğü iddia edildi. 

Video ile karşılaşan birçok komplo teoristi ve görüntüler karşısında şaşkına dönen kullanıcılar semada görülen göz şekli hakkında yorumlar yaptı.

Bazıları,gözün, tanrının tarafından bir müdahale olduğunu ileri sürerken, bazıları da "Çok büyük şeyler olacak" şeklinde iddialarda bulundu.

Bir kullanıcı, "Tanrının her zaman bizi izlediğine dair bir hatırlatma" dedi. 

Başka bir kullanıcı ise, "Sanki birinin doğada gözü var " ifadelerini kullandı.

Birçok yorumda, söz konusu şeklin, iklim modelinin kontrolünde kullanılan serpintilemenin sonucu olduğu ileri sürüldü.

Komplocular, teoriyi destekleyecek kanıtlar olmamasına rağmen, uçakların ardında bıraktığı buhar örneklerinin gerçekte zehirli kimyasallar ve hava durumunu kontrol eden diğer maddeler olduğuna inanıyorlar. 

Bu iddia sıklıkla, Amerikan Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Alaska Üniversitesi ve Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından finanse edilmiş, ABDYüksek İrtifa Aktif İyonosferik Araştırma Projesi (HAARP) ile bağlantılı. 

Kimyasal püskürtme komplolarını destekleyenler, ABD hükümetinin havayı kontrol etmesi için HAARP projesini kullandığına inanıyor. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.04.26 17:15 - Son Güncellenme: 2018.04.26 17:16 - Gülcan Tekin
A