Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı Bursa'da düzenlenecek

Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı Bursa'da düzenlenecek

Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Dünya Konferansı, 7-9 Eylül'de Bursa'da gerçekleştirilecek.

2018.09.05 13:44 - Son Güncellenme: 2018.09.05 14:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı Bursa'da düzenlenecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın 8 bin 500 yıllık tarihe sahip olduğunu hatırlattı.

Aktaş, Bursa'nın farklı medeniyetlerin bir araya gelip kaynaştığı kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Turizm konusunda süreci iyi yönetirsek hedefe varacağımıza yürekten inanıyorum. Bursa, gayretlerimizle sanayi ve diğer alanlarda olduğu gibi turizmde de inşallah lokomotif şehirlerden biri olacak ve katma değeri yüksek işler yapacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorundayız. Dünyanın dikkatini Bursa'ya çekmeye çalışıyoruz."

Başvuruları üzerine Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Dünya Konferansı'nın Bursa'da yapılması yönünde karar alındığını anlatan Aktaş, şunları söyledi:

"Birlik 1994 yılında kuruldu. Biz Bursa olarak 2009 yılında bu birliğe dahil olduk. 65 ülkeden 116 üyeye sahip. Üye belediyeler arasındaki kültürel alışverişi sağlarken kültür ve turizme dayalı iş birliklerini artırma yönünde çalışmalar da yapılıyor. Birliğin, üyeleri arasında bilgi birikiminin paylaşımıyla birlikte şehirlerin refah seviyelerini yükseltmek, kültür ve turizme dayalı işbirliklerinin artırılmasını sağlamak için yaptığı çalışmalar takdire şayan çalışmalardır. Bursa olarak bu çalışmaların bir parçası olmaktan onur duyuyoruz."

Türkiye'den İstanbul, Ankara, Şanlıurfa ve Bursa'nın, Dünya Tarihi Kentler Birliği üyeleriyle gerçekleştirdiği çalışmaların tüm tarihi şehirlere ilham olacağına inandığını anlatan Aktaş, konferansa ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Aktaş, etkinliğin 7-9 Eylül'de gerçekleşeceğini kaydederek "Dünyanın çeşitli ülkelerinden üst düzey yetkililer, meclis üyeleri ve 23 şehrin belediye başkanları katılacak. Toplantının ana teması küreselleşmenin geleneksel yaşam kültürümüz üzerindeki etkileri. Etkinlik 7 Eylül Cuma günü Tayyare Kültür Merkezi'nde 09.30'da başlayacak." ifadelerini kullandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.05 13:44 - Son Güncellenme: 2018.09.05 14:10 - HABER MERKEZİ
A