Dünya Diyabet Günü'nden Bursa'da hastalara uyarı

Dünya Diyabet Günü'nden Bursa'da hastalara uyarı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Cander, bazı hastaların televizyon kanallarında çıkan diyabet uzmanlarını dinleyip doktorunun belirlediği tedaviyi bozduğunu belirterek, "Hastalardan ricamız, doğruluğunu mutlaka işin uzmanına teyit ettirsinler. İşin uzmanı onların doktorlarıdır." dedi.

2017.11.13 17:59 - Son Güncellenme: 2017.11.13 17:59 - Bursa Bölge
A
Dünya Diyabet Günü'nden Bursa'da hastalara uyarı

UÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Cander, diyabet hastalarına ve yakınlarına diyabetle ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Cander, program sonrasında yaptığı açıklamada, diyabet hastalarında kronik hastalarının çoğunda görüldüğü gibi tedavinin üç ayağının olduğunu aktardı.

Hekim, yardımcı sağlık personeli ve hastaların bu hastalıkla ortak mücadele etmesi gerektiğini belirten Cander, "Sadece ilaç vererek diyabet hastalarının tedavisinde de başarıya ulaşılması oldukça zor." dedi. 

Cander, televizyon kanallarında çıkan diyabet uzmanlarını dinleyen hastaların belirledikleri tedaviyi, tedavi uyumunu bozabildiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Biz hastalar için bir taraftan diyabetle uğraşırken bir taraftan kolesterole yönelik de önlemler alıyoruz. Fakat televizyon kanalındaki programları izleyen hastalar, kendi ilaçlarını bırakabiliyor. Farklı şeyler uygulayabiliyor. Hastalardan ricamız, doğruluğunu mutlaka işin uzmanına teyit ettirsinler. Uzmanı, kendi hekimi, diyabet hemşiresi, kendi diyet uzmanıdır."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.13 17:59 - Son Güncellenme: 2017.11.13 17:59 - Gülcan Tekin
A