Düğüne gelmeyen palyaçoya tazminat kararı!

Düğüne gelmeyen palyaçoya tazminat kararı!

Oğlunun sünnet düğünü için anlaştığı şirket palyaço göndermeyince soluğu mahkemede alan baba, 4 bin lira tazminat kazandı.

2018.09.02 11:33 - Son Güncellenme: 2018.09.02 11:33 - Güncel
A
Düğüne gelmeyen palyaçoya tazminat kararı!

Oğlunun sünnet düğününü için bir firmayla anlaşan baba, düğünde yaşanılan aksaklıklarla sarsıldı. Anlaşma gereği çocukların eğlenmesi için merasime palyaço bekleyen baba, palyaçonun gelmemesi üzerine şok yaşadı. 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde organizasyon firması hakkında dava açan baba, davalının sözleşme gereğince bütün düğünü kameraya kaydetmesi gerekirken iki saat kamera kaydı yaptığını, ayrıca bu görüntüleri de kaybettiği için kendilerine vermediğini öne sürdü. Baba, düğüne kadın palyaço gelmesi gerekirken palyaço kıyafeti giymemiş bir çocuğun geldiğini ve çocuklarla hiç ilgilenmediğini, balon zincirin düğün başladıktan sonra kurulduğunu kaydetti. Mahkemede savunma yapan davalı organizatör ise yargılama esnasında DVD'lerin bulunarak davacıya teslim edildiği gerekçesiyle davanın reddini talep etti. Mahkeme, yargılama sırasında DVD'lerin teslim edilmesi sebebiyle dava hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Devreye giren Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kararın bozulmasına hükmetti. Yeniden yapılan yargılama sonunda mahkeme 4 bin TL manevi tazminata karar verdi. Karar yeniden temyiz edildi. 

Yargıtay kararında, "DVD kayıtlarının teslim edilmemesi sebebiyle davacının ruhî çöküntü içine girdiği anlaşılmaktadır. Mahkemece, davalı için takdir edilen 4 bin TL manevi tazminat miktarı DVD'lerin dava açıldıktan sonra davacıya teslim edilmesi, sözleşmede kararlaştırılan iş bedeli ve davalının sosyal-ekonomik durumu ve yukarıda açıklanan ilke ve esaslar gözetildiğinde fazla bulunmuştur. Mahkemece, davacı tarafta sebepsiz zenginleşme teşkil etmeyecek, hakkaniyete uygun olacak şekilde; daha düşük bir miktarda manevi tazminata hükmedilmesi için kararın bozulması gerekmiştir" denildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.02 11:33 - Son Güncellenme: 2018.09.02 11:33 - Ali Yaşar
A