DSP'nin Ankara adayı belli oldu

DSP'nin Ankara adayı belli oldu

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının, eski Çankaya Belediye Başkanlarından Haydar Yılmaz olduğunu bildirdi.

2019.02.17 20:41 - Son Güncellenme: 2019.02.17 23:12 -
A
DSP'nin Ankara adayı belli oldu

Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel seçim hazırlıkları  ile aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Birçok seçim bölgesinde iddialı adaylarla seçime katıldıklarını  belirten Aksakal, Ankara'da da büyükşehir belediye başkanlığını kazanacak bir  adayla seçmenin karşısına çıktıklarını dile getirdi.

Ankara'da, sosyal demokrat seçmenin oy vereceği bir aday  bulunmadığını, her iki ittifakın da sağcı adaylarla seçimlere katıldığını  değerlendiren Önder Aksakal, "Demokrat, solcu seçmenin bir seçenek kapısı olması  gerekiyordu. DSP olarak biz Haydar Bey'i göstererek bunu sağladık." dedi.

Haydar Yılmaz'ın 1994-1999 dönemlerinde Çankaya Belediye Başkanlığı  yaptığını ve Ankara'yı çok iyi tanıdığını belirten Aksakal, şöyle konuştu:

"Haydar bey, Çankaya İlçe Seçim Kuruluna partisinden istifa ettiği  yönündeki dilekçesini verdikten sonra kendisiyle görüştük ve adayımız oldu.  Ankara'yı tanıyan, sorunlarını bilen ve çözüm önerileri olan bir siyasetçi. Biz  DSP olarak toplumun kendisini ülkücü diye tanımlayan iki adaya mecbur  bırakılmasını istemiyoruz. Seçmen bir parantezin içine sokulmamalı. Demokrat,  solcu seçmenin de gönül rahatlığıyla oy vereceği bir adayla karşılarına  çıkıyoruz. Ankara'nın duyarlı seçmeninin adayımızı başkan yapacağına inanıyoruz."

DSP'nin "sol oyları" böldüğü yönündeki eleştirileri kabul  etmediklerini bildiren Aksakal, akılcı bir strateji ile hareket ettiklerini  söyledi.

"CHP bizim ilgi alanımızda değil." diyen Önder Aksakal, Çankaya ve  Yenimahalle'de de güçlü adaylarla seçmenin karşısına çıkacaklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı medya  kuruluşlarında yer alan, "DSP ile ittifak amacıyla Genel Başkan Yardımcımız Seyit  Torun DSP'ye gitti ve teklifimizi iletti ama kabul etmediler." şeklindeki  sözlerine ise tepki gösterdi.

Bunun kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Önder Aksakal, "CHP'den  bize kesinlikle bir iş birliği teklifi gelmedi. Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun  bizi ziyaret etti ancak çay içip gittiler." diye konuştu.

Aksakal, Haydar Yılmaz'ın büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını  yarın saat 11.00'de parti genel merkezinde düzenleyecekleri basın toplantısıyla  açıklayacaklarını bildirdi.

CHP'den istifa eden ve DSP'ye katılan Haydar Yılmaz, 1999-2004  yıllarında Çankaya Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

Diğer için tıklayın


2019.02.17 20:41 - Son Güncellenme: 2019.02.17 23:12 - Büşra Dikilitaş
A