DSP: CHP'nin yerli ve milli sola katkısı yok

DSP: CHP'nin yerli ve milli sola katkısı yok

Milletvekili seçimlerine YSK kararıyla katılamayan DSP'nin genel başkan yardımcısı Murat Özbilge konunun AİHM'e taşındığını ifade edip, "Adalet tecelli edecek" dedi. CHP'ye yönelik eleştiriler de getiren Murat Özbilge, "Seçim sonuçları açıkça göstermiştir ki CHP'nin ittifaklarla yedek sağ siyaseti TBMM'ne taşımak dışında ne kendine ne de yerli ve milli sola katkısı yoktur" dedi.

2018.07.19 08:53 - Son Güncellenme: 2018.07.19 08:54 - Siyaset
A
DSP: CHP'nin yerli ve milli sola katkısı yok

Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir ve Mehmet Ali Ekmekçi'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Özbilge, 24 Haziran'da gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerine partilerinin katılmamasının, Yüksek Seçim Kurulu'nun ,iki ilçede kongre yapılmadığı gerekçeli  kanunsuz kararı ile engellendiğini iddia etti.

KONU AİHM'E TAŞINDI

Özbilge, bu gelişmenin ardından Demokratik Sol Parti olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 'serbest seçim hakkı' ile ilgili 3'ncü maddesine aykırı olarak partinin seçimlere katılma hakkı engellendiği gerekçesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurduklarını söyledi.

ADALET TECELLİ EDECEK

DSP'nin yaşadığı süreci , Yüksek Seçim Kurulu'nun uyguladığı prosedürü ve gerekçeleri öğrenmek için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı seçim gözlem heyetinin DSP'yi ziyaret ettiğini de belirten Murat Özbilge haklılıklarının er ya da geç tecelli edeceğini belirtti.

CHP YEDEK SAĞ SİYASETİ

CHP'ye yönelik eleştiriler de getiren Murat Özbilge, "Seçim sonuçları açıkça göstermiştir ki CHP'nin ittifaklarla yedek sağ siyaseti TBMM'ne taşımak dışında ne kendine ne de yerli ve milli sola katkısı yoktur" dedi.

YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI

2019 yılının mart ayında gerçekleştirmesi planlanan mahalli belediyeler seçimleri hakkında da görüşlerini paylaşan DSP Genel Başkan Yardımcısı, partilerinin umut ve zorunluluk olduğunu da ifade ederken, " 'Kalkınma yerelden başlar'' düsturuyla yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Yurttaşlarımızı milletimize hizmet için il ve ilçe başkanlıklarımıza bekliyoruz" dedi.

SİSTEM SIKINTILI

Özbilge, seçimlerin ardından yürürlüğe giren cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin zaman içerisinde sıkıntılarının görüleceğini vurgyularken, "Atatürk milliyetçiliğine bağlı,laik, demokratik ve sosyal hukuk devletimizi sonsuza kadar yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.07.19 08:53 - Son Güncellenme: 2018.07.19 08:54 - Alican Özbay
A