Dönüşüm Bursa'nın kalbinde gerçekleştirilmeli!

Dönüşüm Bursa'nın kalbinde gerçekleştirilmeli!

Bursa'nın en büyük ilçesi Osmangazi'de 3 yıl önce başlatılan Kentsel Dönüşüm ile mahalle bazlı değişim devam ederken Çarşamba-Altıparmak hattının unutulması, bölgede ikamet eden vatandaşları üzdü.

2018.02.15 13:39 - Son Güncellenme: 2018.02.15 13:55 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dönüşüm Bursa'nın kalbinde gerçekleştirilmeli!
00:53 Bursa'da Suriyelilerin sokak kavgasında sandalyeler havada uçuştu

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Suriyelilerin sokak kavgasında sandalyeler havada uçuştu

80 ve 90'lı yıllarda Bursa'nın kalbi durumunda bulunan, kentin ilk yerleşim birimi değişim istiyor.

Çarşamba-Altıparmak semtlerinde, toplam 8 mahallede 140 bin kişi ikamet ederek, şehrin en yoğun olduğu bölgesi oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın bu yoğunluğu ve Bursa'nın kalbine giden anayolların, ticaret merkezlerin geçiş güzergahında bulunan semtin tekrar canlanabilmesi için dönüşüm başlatılması talimatı, bölgede yaşayan vatandaşları sevindirdi ancak bir tedirginlik de sözkonusu.

Zira Çarşamba-Altıparmak artan Suriyeli nüfusu, bölgede artan Arapça tabelalar ve yatırımların yetersizliği sebebiyle uzun süredir kaderine terk edilmiş durumda. Ayrıca Bursa'da yaşanan kentsel dönüşüm faciaları da vatandaşları endişelendiriyor.

Doğusunda Fevzi Çakmak Caddesi, batısında Stadyum Caddesi olan ve Altıparmak ile Çarşamba Pazarı olarak tanımlanan Darmstadt Caddesi arasında 2 bin işyeri ve yaklaşık 30 bin konut var. Doğanbey Konutları ile aynı akıbete uğramak istemeyen mahalle sakinlerine hukuk ve sosyal danışma desteği, Bursa'nın en genç ilçe başkanı olan DP Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan'dan geldi.

"İLK UYDU KENT ÇARŞAMBA-ALTIPARMAK OLSUN!"

Kaplan, nüfusu milyona dayanan Osmangazi'de çözüm odaklı projeleri ile kamuoyunda tanınan bir isim.

Bölgedeki son durumu değerlendiren Kaplan; şunları kaydetti: 

"Yaşları 30'lu, 40'lı olan hemşerilerimizin ilk ikametgahı olan, sadece Osmangazi'nin değil, Bursa'nın da kalbi olan Çarşamba-Altıparmak semtlerindeki kentsel dönüşümü destekliyoruz. Belediyemizin ilçemizin merkezden uzak birçok mahallede, her ne kadar küçük çaplı sorunlar da olsa başarılı dönüşüm projelerine imza attığını biliyoruz. Sayın Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş ve sayın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın, Bursa'nın kabuğunu değiştirmesi gerekliliği noktasında ortak hareket etme kararlığını da görüyoruz. Bu kapsamda belediye hizmet binası yanında olan alanda yapılacak olan Kent Meydanı ile birlikte, ilçenin en değerli bölgesinde Kentsel Değişimin başlamasını istiyoruz. Osmangazi Belediyesi daha önce ilçeyi 5 bölgeye böldüklerini, aciliyet sırasında Çarşamba-Altıparmak semtlerinin bu kapsamda en son değişime uğrayacağını açıklamış, 4 ay önce de çalışmalara başladıkları haberini görsel medyada yayınlayarak projeleri öne çektiklerini açıklayarak mahalle sakinlerini sevindirmişti. Semtlerin zaman içinde Suriyeli muhacirler ile geçim kaynağını farklı yollarla kazanan bir kesim tarafından doldurulduğunu görüyoruz. Sokak aralarında Arapça tabela ağırlığının da farkındayız. TSK tarafından Suriye'de başlatılan harekatın barış ve güven ortamının tesisini tekrar getireceğini biliyoruz. Osmangazi'de yaşayan 100 bin Suriyeli kardeşimizin yaklaşık 40 bininin de Çarşamba-Altıparmak'ta ikamet ettiğini de resmi kaynaklardan öğrendik. Dikey gökdelenlere izin verilmeyeceği gerçeği ile bu semtlerin tekrar canlanabilmesi için mülk sahipleri ile görüşülerek, bu mahallelerin dönüşümünü Demokratlar olarak destekliyoruz. Sayın Aktaş'ın Uydu Kent projesinin ilk halkası Çarşamba-Altıparmak olmalıdır. İlk yerleşim birimine en azından vefa borcumuz var. Bu değerlendirilmeli eski garaj ve çevresi 24 saat yaşatılabilmelidir."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.15 13:39 - Son Güncellenme: 2018.02.15 13:55 - HABER MERKEZİ
A