Diyabetli hastalara yaz uyarısı

Diyabetli hastalara yaz uyarısı

Her zaman kontrol altında tutulması gereken diyabetli hastalar tatilde daha dikkatli olması gerekiyor. Prof. Dr. Serpil Salman  bu konuda uyarılarda bulundu. 

2017.07.24 08:52 - Son Güncellenme: 2017.07.24 08:52 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Diyabetli hastalara yaz uyarısı

Diyabet her zaman kontrol altında tutulması gereken bir hastalık. Diyabet (şeker) gibi kronik hastalığı olanların tatilde daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serpil Salman tatilcileri uyardı. Prof.Dr. Salman sözlerini şöyle devam ettirdi,  "Bir diyabet hastası çantasında hipoglisemi riskine karşı şeker ya da meyve suyu, ara öğün, kan şekeri ölçüm cihazı, eğer kullanıyorsa hap, insülin ve insülin iğne uçlarını yanında taşımalı. Asla bagaja vermemelidir. Basit gördüğümüz hayati önem taşıyan bu uyarıları ve püf nokları hastaların özenle dikkat etmesi gerekir" diye konuştu. 

Bol bol su içmelisiniz

- Bol bol su için: Yeterli sıvı alamamak kan şekerinin yükselmesine, böbrek sorunlarına yol açabilir. 

- Egzersiz yapın: Sabah veya akşam, aşırı sıcak olmayan saatlerde, yemekten bir saat sonra yürüyüş, yüzme gibi egzersizler yapın.   

- Güneşlenin ama aşırıya kaçmayın: Aşırı sıcakta ve güneşte uzun süre kalmak tansiyon yükselmesi, kalp krizi, beyin kanaması gibi riskleri artırır.   Ayaklarınıza iyi bakın, Cildinizi nemlendirin ve  hipoglisemiden korunun.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2017.07.24 08:52 - Son Güncellenme: 2017.07.24 08:52 - HABER MERKEZİ
A