Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Çavuşoğlu-Cübeyir görüşmesini değerlendirdi

Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Çavuşoğlu-Cübeyir görüşmesini değerlendirdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cübeyir'le gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin, "Ülkelerin farklı konularda kendi görüş ve düşüncelerini beyan etmeleri tabiidir. Ancak, bunun diğer ülkelerin içişlerine müdahale niteliğinde olmaması lazımdır" dedi.

2018.08.10 18:19 - Son Güncellenme: 2018.08.10 18:19 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Çavuşoğlu-Cübeyir görüşmesini değerlendirdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cübeyir'le gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkındaki soruya yazılı cevap verdi. Çavuşoğlu'nun bugün Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Aksoy, "Görüşmede dost ve kardeş Suudi Arabistan ile ikili ilişkilerimiz, işbirliğimiz ve dayanışmamızı nasıl güçlendirebileceğimiz ele alınmıştır. Ayrıca, bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulmuş, bu bağlamda Suudi Arabistan ile Kanada arasında yaşanmakta olan gerginlik de görüşülmüştür" ifadelerini kullandı. 

Ülkelerin farklı konularda kendi görüş ve düşüncelerini beyan etmelerinin olağan olduğunu vurgulayan Aksoy, bunun diğer ülkelerin içişlerine müdahale niteliğinde olmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.10 18:19 - Son Güncellenme: 2018.08.10 18:19 - HABER MERKEZİ
A