Devlet Tiyatrolarında görev değişikliği

Devlet Tiyatrolarında görev değişikliği

Devlet Tiyatroları Başrejisörlüğüne İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Hakan Çimenser getirildi.

2017.12.05 11:33 - Son Güncellenme: 2017.12.05 11:34 - Güncel
A
Devlet Tiyatrolarında görev değişikliği

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Nejat Birecik'in önerisi, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un onayıyla DT Başrejisörlüğüne İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Hakan Çimenser getirildi. Çimenser'den boşalan İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünü ise müdür yardımcısı Celal Kadri Kınoğlu devraldı.

Birçok tiyatro oyunu yöneten Çimenser'i, izleyiciler "Kiraz Mevsimi" dizisi ile "Aşk Tesadüfleri Sever" isimli sinema filminden de tanıyor.

Yeni görevine başlayan Çimenser, yaptığı açıklamada, uzun yıllara dayanan dostlukları olan Kınoğlu ile her zaman sanatı her şeyin üzerinde gördüklerini, saplantılardan uzak durduklarını dile getirdi.

Çimenser, "'Bunu acaba nasıl büyütür, genişletiriz' dediğimizde bu idari görevleri seve seve kabul ettik. Devlet Tiyatrolarının 67 yıllık bir geleneği var. Bu gelenek hakikaten çok önemli şeyler yaptı. Türkiye'nin her yerinde şu an tiyatro var ve tiyatro sanatını çok büyük bir kitleye sevdirdi, sevdirmeye de devam ediyor." dedi.

30 yıldır yer aldıkları DT'de hayalini kurdukları birçok işi de zevkle yaptıklarını vurgulayan Çimenser, "Ben bu kurumda her türlü oyunu yaptım, haksızlık edemem. Orhan Asena'dan Savaş Dinçel'e, Shakespeare'den Çehov'a ve tüm modern yazarlara kadar. Belki Avrupa'da herhangi bir tiyatroda hayal edip yapamayacağımız işleri, biz, Devlet Tiyatrolarında yaptık. Bunu görmezden gelemezdik, gelemedik." şeklinde konuştu.

Çimenser, Kültür ve Turizm Bakanlığının sanatın Türkiye'nin 81 ilinde toplumun her kesimine ulaşabilmesine yönelik politikasının çok önemli olduğuna işaret ederek, Türk insanında ciddi bir tiyatro tutkusu olduğunu vurguladı. New York'ta bir müzikalin 60 dolardan aşağı seyredilemeyeceğine işaret eden Çimenser, aynı kalitede bir müzikalin Türkiye'de 15 liraya izlenebildiğini söyledi.

Sanata sevgisini "Tiyatronun hastasıyız, delisiyiz." sözleriyle dile getiren İstanbul DT Müdürü Celal Kadri Kınoğlu da 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye'nin, en ücra köşeleri dahil tüm illerde tiyatro yaptıklarını anlattı.

 "Giydirici" başkent izleyicisiyle buluştu

Öte yandan DT'nin İstanbul'da büyük beğeniyle izlenen ve birçok turneye, festivale katılan oyunu "Giydirici", geçen hafta ilk kez Ankaralı sanatseverlerle buluştu. Ronald Harwood'un eseri olan ve 2. Dünya Savaşı döneminde ölümüne tiyatro yapmanın anlatıldığı "Giydirici"de Çimenser, hem yönetmen hem de oyuncu olarak yer alırken, Kınoğlu "Giydirici" rolünü üstleniyor.

Ankara seyircisinin oyuna büyük ilgi gösterdiğini aktaran Çimenser, "Giydirici"de tiyatronun görünmeyen yanının, oyuncuların tiyatro tutkusunun anlatıldığını belirtti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.12.05 11:33 - Son Güncellenme: 2017.12.05 11:34 - Gülcan Tekin
A