Devlet Bahçeli: Afrin tabut, Münbiç mezar olmalı

Devlet Bahçeli: Afrin tabut, Münbiç mezar olmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısı kapanış oturumunun ardından basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, "Terör örgütü PYD/PKK'ya, Afrin'in tabut, arkasından sırayı alacak Münbiç'in mezar olması yegane ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir"

2018.01.21 13:05 - Son Güncellenme: 2018.01.21 13:05 - Siyaset
A
Devlet Bahçeli: Afrin tabut, Münbiç mezar olmalı
01:43 Devlet Bahçeli: Afrin tabut, Münbiç mezar olmalı

İLGİLİ VİDEO

Devlet Bahçeli: Afrin tabut, Münbiç mezar olmalı

Bahçeli şunları söyledi:

Özellikle 15 temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra artık erimiş olan siyasi kalıplarla birlik ve beraberliğimizin sürdürülemeyeceğini söylemiştik.

Hz. Mevlana'nın ifadesiyle şimdi yeni şeyler söylemek lazımdır.

Biz 7 Ağustos'ta Yenikapı'da Türkiye'nin önüne yeni bir kapının açıldığına şahitlik ettik. Türk milleti 15 Temmuz'da kanlı işgali durdurmuş 7 Ağustos'ta ise kalıcı uzlaşma iradesini göstermiştir.

Türkiye'yi yeni bir hükümet sistemiyle garantiye almalıydık.

AKP ile tarihi nitelikli bir işbirliği sonucunda 18 maddelik bir anayasa değişikliğinde anlaştık.Aziz milletimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine destek verdi. Türkiye düşmanları, melun fasıklar bunu hazmedemediler.

12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı aday olması durumunda destek olma kararımızı cümle aleme duyurduk.

Niye? Çünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini inşa eden partilerin seçime ittifakla girmesinin kaçınılmaz bir zaruret olduğunu kararımızı fedakarlık imbiğinde damıtarak açıkladık.

Bizde var olan Türk ve Türkiye sevdasıdır.

AFRİN OPERASYONU

Güney sınırlarımızda bir terör koridoru açma amacıyla sürdürülen şirret faaliyeti şu an için en yakın terör faaliyetidir. Suriye'deki ağır sorunların müsebbibi ABD'dir. 

Aynı anda hem dost hem düşman olmak hangi demokratik erde ve ortaklıkla tanımlanacaktır?

Türkiye muazzam bir bir tehdit dalgasına muhataptır.

Afrin'de Ankara'nın kuyusu kazılmaktadır. Münbiç ise terör koridorunu Akdeniz'e ulaşması için son derece önelidir.

Afrin sınır güvenliğimizin güvence altına alınması için temizlenmesi gereken bir yerdir.

PKK'lı caniler Münbiç'ten sökülüp atılırsa hainlerin Suriye'de barınma ihtimali kalmayacaktır.

Terör örgütü PYD/PKK'ya, Afrin'in tabut, arkasından sırayı alacak Münbiç'in mezar olması yegane ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir

ABD'nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD/YPG'nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir. Bunun başka yolu kalmamıştır. Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın. Ya istiklal ya ölüm, ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet.

Milliyetçi hareket gerek görülürse binlerce gönüllüsüyle Afrin'in boğazına çökecektir. Yetmedi Münbiç'e sel gibi akacaktır.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.01.21 13:05 - Son Güncellenme: 2018.01.21 13:05 - Aysın Komitgan
A