Deprem haritası değişti!

Deprem haritası değişti!

Hangi ilin ne kadar deprem tehlikesi altında olduğunu gösteren harita 23 yıl sonra değiştirildi. Trabzon, Rize, Elazığ, Erzurum ve Aksaray'ın risk oranı yükseltildi

2019.03.23 08:37 - Son Güncellenme: 2019.03.23 08:45 - Güncel
A
Deprem haritası değişti!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 1 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nı değerlendirdi.

23 yıl sonra değişen haritaya göre; Kırşehir, deprem tehlikesi açısından en tehlikesiz illerden biri olurken Muğla, Adana, Antalya, Eskişehir, Malatya gibi birçok ilin deprem tehlikesi düştü.

Trabzon, Rize, Elazığ, Erzurum ve Aksaray gibi illerin deprem tehlikesi ise yükseldi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ETKİLEYECEK

Yeni deprem haritasına göre Türkiye yüzölçümünün yüzde 18'i 1'inci derece deprem tehlikesi altında ve nüfusunun yüzde 27'si bu bölgede yaşıyor.

Haritanın deprem tehlike analizi için gerekli veri artışına paralel olarak yeniden düzenlendiğini ifade eden Özmen, "Binalarımızın bu haritada verilen deprem tehlikesi değerlerine göre yapılmak zorunda olduğu ve mevcut binaların değerlendirilmesinin de buradaki tehlike değerlerine göre yapılmak zorunda olduğu gerçeği düşünüldüğünde, hepimiz doğrudan veya dolaylı olarak bir şekilde bu değişimlerden etkileneceğiz" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.03.23 08:37 - Son Güncellenme: 2019.03.23 08:45 - Gülcan Tekin
A