Deniz Çakır'ın bir yıla kadar hapsi istendi

Deniz Çakır'ın bir yıla kadar hapsi istendi

'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçunu işlediği' iddia edilen oyuncu Deniz Çakır'ın bir yıla kadar hapsi istendi.

2019.04.23 08:39 - Son Güncellenme: 2019.04.23 18:54 - Magazin
A
Deniz Çakır'ın bir yıla kadar hapsi istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı oyuncu Deniz Çakır'ın, bir kafede karşılaştığı başörtülü kadınları taciz ettiği iddiasıyla ilgili soruşturmayı tamamladı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nun hazırladığı iddianamede, 30 Aralık'ta yaşanan olayda Çakır'ın yan masasında oturan başörtülü kadınları "Burası sizin yeriniz değil, Arabistan'a gidin" diyerek taciz ettiği ileri sürüldü.

ÇAKIR YARGILANACAK

İddianamede 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçunu işlediği anlaşılmıştır' denildi.

Söz konusu suç kapsamında, Çakır'ın bir yıla kadar hapsi istendi.

Oyuncu, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

"'Burası Arabistan mı?'yı kendi arkadaşlarıma dedim"

İddianamede, tanık beyanları ve şüpheli Çakır'ın ifadesi de yer aldı.

Çakır'ın ifadesinde, "görüntü çekilip çekilmemesiyle ilgili tartışma  yaşandıktan sonra konunun kapandığı, kafeden ayrılırken  herhangi bir tartışma ve olay çıkmadığı, kafeye girerken kadınlara alay eder tarzda mimik yapmadığı, tüm  hayatı boyunca ayrımcılık yapılmasına karşı durduğu, müştekilerin iyi niyetli olmadığını düşündüğü, 'Arabistan' kelimesinin geçtiği tek cümlenin, kendi  masasındaki arkadaşlarının duyacağı şekilde bir ses tonuyla, 'İçkili bir mekanda  içtiğim içkiye, çektiğim fotoğrafa karışılıyor, yargılanarak bakılıyor. Burası  Arabistan mı, burası Atatürk Türkiye'si.' şeklinde konuştuğu, bunu karşı tarafın  duyacağı şekilde söylemediği ve atılı suçlamaları kabul etmediğine" yönelik  beyanda bulunduğu dile getirildi.

Şüpheli Çakır'ın cep telefonu üzerinde fotoğraf ve video görüntülerine  ilişkin bilirkişi incelemesi yaptırıldığı anlatılan iddianamede, 16 Ocak 2019  tarihli bilirkişi raporuna göre, "Zorlu Center'da çekilen 6 fotoğraf bulunduğu,  fotoğrafların Çakır'ın iki kadınla çektiği selfie fotoğrafları olduğu,  fotoğraflarda başkaca şahıs bulunmadığı, soruşturmaya konu tarih ve saatlerde  silinmiş herhangi bir video ve fotoğraf dosyasına rastlanılmadığı"nın tespit  edildiği vurgulandı.

"Halkın bir kesimini alenen aşağılama"

Başsavcılığın, eylemin, "mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun  davranmasından dolayı hakaret" suçu kapsamında kaldığı gerekçesiyle, "özel  hayatın gizliliğini ihlal, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama"  suçlarından takipsiz kararı verdiği hatırlatılan iddianamede, itiraz üzerine  İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin 21 Şubat 2019'de takipsizlik kararının,  'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçu yönünden kaldırılmasına  hükmettiği anımsatıldı.

İddianamede, şüpheli Deniz Çakır'ın söz konusu kafede yaşadığı  tartışma sırasında müştekilere, "Atatürk var bu ülkede, Arabistan değil burası,  sizin yeriniz burası değil, Arabistan'a gidin, İran'a gidin" ifadelerini  kullandığı iddiasıyla, "halkın bir kesimini, sosyal, sınıf, din, mezhep,  cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla  kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2019.04.23 08:39 - Son Güncellenme: 2019.04.23 18:54 - Gülcan Tekin
A