Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ali Biliz görevden alındı

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ali Biliz görevden alındı

Demokrat Parti Genel Merkezi, Bursa İl Başkanlığına "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Ziyarette yapılan açıklamada Bursa İl Başkanı Ali Biliz'in görevden alındığı belirtildi.

2018.02.10 16:06 - Son Güncellenme: 2018.02.10 16:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ali Biliz görevden alındı

Genel Başkan Yardımcıları Arslan Yılmaz, Ertan Küçükay ve GİK Üyesi Hasan Aysal, il başkanlığını ziyaret ederek, geçen hafta sonu Gemlik'te polis tacizine maruz kalan il başkanı Ali Biliz ile ilgili yasal süreç ve sağlık sorunları hakkında il-ilçe başkanlarına bilgi verdi.

Aynı zamanda Teşkilat Başkanı da olan Ertan Küçükay "Biz Demokratlar olarak Başbakanını ve Bakanlarını Şehit vermiş, 72 yıldır misyonunu darbelere rağmen devam ettirmiş bir partiyiz. Bırakın il başkanımızı, sadece bir vatandaşımızın dahi kolluk kuvvetleri tarafından darp edilmesini kabul edemeyiz. Konu Genel Merkezimize geç iletildiği için, İç İşleri Bakanlığı ile geç temas ettik. Yapmış olduğumuz yasal girişimler neticesinde, Mülkiye Müfettişleri, Bursa'ya ulaşarak gerekli soruşturmalara başlamıştır.

Polisler hakkında adli ve idari soruşturmanın neticesini beklemekten başka bir şey yapamayız. Adaletin tesisi için 48 yıl iktidarda kalan Demokrat Partinin, Osmanlı Payitahtı Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Celal Bayar'ın memleketi olan Bursa'da il başkanımıza yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu menfur olayın peşini de asla bırakmayacağız.

İl başkanımız sayın Ali Biliz'inde mevcut sağlık durumunu göz önüne alarak Başkanlık Divanımızın almış olduğu kararla, tüzüğümüzün bize verdiği yetki ile il başkanımızı görevden aldık.

Her zaman Biliz ve ailesinin yanında olamaya devam edeceğiz. Hukukçularımız dava süreçlerinde her zaman ailenin yanında olacaktır. Sosyal Medya üzerinden yapılan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır. DP Türkiye'nin namusudur. Hiçbir polis yada asker kardeşimizle, Demokratlar olarak sorumuz yoktur. Ancak bu münferit olay bizleri ayrıştırmamalıdır. Birkaç kişinin yarattığı bu facia, genele indekslenmemelidir. Bu vesile ile tüm Bursalılara, bu olayda gösterdikleri destek için teşekkür ederim" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.10 16:06 - Son Güncellenme: 2018.02.10 16:10 - HABER MERKEZİ
A