Danimarka'dan peçeli kadını sınır dışı eden Belçika'ya destek

Danimarka'dan peçeli kadını sınır dışı eden Belçika'ya destek

Danimarka Göç ve Entegrasyon Bakanı Stöjberg, bir Danimarka vatandaşını peçeli olduğu için geri çeviren Belçika'ya teşekkür etti.

2017.09.17 10:38 - Son Güncellenme: 2017.09.17 10:39 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Danimarka'dan peçeli kadını sınır dışı eden Belçika'ya destek

Danimarka Göç ve Entegrasyon Bakanı İnger Stöjberg,  Danimarka vatandaşı bir kadının, peçesini çıkarmayı reddettiği için Brüksel  Havalimanı'nda ülkeye alınmayarak sınır dışı edilmesi konusunda Belçikalı  yetkililere teşekkür etti.

Bakan Stöjberg, sosyal medya hesabından, "Belçikalı yetkililere ve  yakın dostum Belçikalı Bakan Theo Francken'e çok teşekkür ediyorum. Kimliğini  tespit edemeyeceğimiz kişileri ülkeye almamamız çok önemli." ifadelerini  paylaştı.

Bakan Stöjberg'in paylaştığı mesajın altında yapılan aşırı sağcı ve  ırkçı yorumlar da dikkati çekti.

Yorumlarda, kadının Danimarka'ya da alınmamasını talep eden, ülkede  peçe yasağı bulunmamasını eleştiren aşırı sağcılar, Danimarka'nın bir an önce  peçeye yasak getirmesini istedi.

Danimarka vatandaşı bir kadın, peçesini çıkarmayı reddettiği için dün  Brüksel Havalimanı'nda ülkeye alınmayarak sınır dışı edilmiş ve Belçika Mülteci  ve Göç Bakanı Theo Francken, sosyal medya hesabından, "Tunus'tan gelen bir   Danimarka vatandaşı peçesini çıkarmayı reddetti.  Polis kimliğini tespit  edemediği için geri gönderildi." şeklinde açıklama yapmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.09.17 10:38 - Son Güncellenme: 2017.09.17 10:39 - HABER MERKEZİ
A