Damarlardaki o birikintiyi temizliyor

Damarlardaki o birikintiyi temizliyor

Börülce fasulyeye benzeyen ve göbeği koyu renkli olan bitkidir. Börülce protein ve C vitamini zenginidir. Nişasta ve azot da içermektedir. Börülcenin taze fasulye gibi yemeği yapılabildiği gibi salatası da yapılmaktadır.

2018.08.30 09:05 - Son Güncellenme: 2018.08.30 09:05 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Damarlardaki o birikintiyi temizliyor

Börülcenin faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

İçeriğinde bulunan bol C vitamini, bitkisel proteinler, azot ve nişasta ilşe sağlık açısından son derece yararlıdır. Görümün olarak fasulyeye benzemesinin yanı sıra haif tatlımsı bir tadı vardır.

KOLESTEROLÜ AZALTIYOR

Börülce çözülebilir lif yapısına sahip olduğu için kolesterolü azaltır. Börülce sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı önleyici etkisi vardır. Yüksek lifli olan besinler tokluk hissi vermektedir ve bu sayede kişinin kilo almasına engel olabilir.

KANDAKİ ŞEKER ORANINI KORUYOR

Börülce yüksek tansiyonu olan kişiler için yararladır. Aynı zamanda kalp hastalığı riskini de azalttığı belirtilen börülce şeker hastaları için de tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Börülce kandaki şeker oranını koruyucu bir besindir.

KANSER ÖNLEYİCİ

Börülcede A vitamini bulunmaktadır. Görme duyularının daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile birlikte kanser önleyici özellikleri de bulunmaktadır. Günlük ihtiyaç olan A vitamini bir bardak börülce miktarındadır.

HÜCRE YENİLENMESİNDE GEREKLİ

Börülce çinko açısından da oldukça zengin bir besindir. Bu özelliği ile yararların iyileşmesi ve hücrelerin yenilenmesi için gereklidir.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.08.30 09:05 - Son Güncellenme: 2018.08.30 09:05 - HABER MERKEZİ
A