Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Akkuş: "Büyükşehir Belediyesi suç işliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Akkuş: "Büyükşehir Belediyesi suç işliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ocak Pazar günü Bursa'da gerçekleştireceği programlar için metro seferlerinin ücretsiz yapılmasına tepki gösterdi.

2018.01.20 17:51 - Son Güncellenme: 2018.01.20 17:51 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Akkuş: "Büyükşehir Belediyesi suç işliyor"

CHP tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca önerge verildiğini ancak resmi bayramlarda bile ulaşımın ücretsiz yapılmadığını hatırlatan Akkuş; "2032 yılına kadar ağır bir borç yükü altında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi bu harcamaları nereden ve bütçenin hangi kaleminden karşıladığını, halkın parası ile miting alanını doldururken hangi kaynakları kullandığını Bursa kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. Bu keyfi davranışlar ile suç işlenmektedir" dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ocak Pazar günü Bursa'da gerçekleştireceği programlar için metro seferlerinin ücretsiz yapılmasını sert bir dille eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi'ne pek çok önerge verildiğini ancak dikkate alınmadığını belirten Akkuş; "Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız da Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca verdiğimiz önergelerimize rağmen Türk milletimizin varoluşunun en önemli günlerini kutlamak isteyen vatandaşlarımız kutlamaların yapıldığı alanlara toplu taşıma araçları ile ücretini ödeyerek ulaştı. Bu güne kadar Demokrasi mitinglerinde, Demokrasi nöbetlerinde, toplu açılış törenlerinde tüm toplu taşım araçları ücretsiz hizmet vermiştir. Bu uygulamanın maliyeti hangi bütçeden ya da hangi kaynaktan karşılanmıştır. Bu soruları da Belediye Meclisinde defalarca soru önergesi ile sormamıza rağmen cevap alınamamıştır ve belediyenin kayıtlarında bu haksız uygulamanın maliyetinin nereden karşılandığı görülmemektedir. Bursalı halkımızın vergileri usulsüz olarak kullanılmıştır" dedi.

NİLÜFER'İ TERCİH ETTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

 "Şimdi de AKP genel başkanının mitingine ulaşım ücretsiz" diyen Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: "19 Ocak 2018 günü BURULAŞ'ın internet sayfasında yayınlanan bildiriye göre; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kentin hedeflerine ışık tutacağı Bursa programı kapsamında, 21 Ocak Pazar günü, 10.00 ile 20.00 saatleri arasında metro seferleri ücretsiz olacaktır. Esentepe istasyonu ile İzmir Yolu FSM (Acıbadem Hastanesi yanı) istasyonundan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursalılarla buluşacağı hastane alanına otobüslerle ring servisleri düzenlenecek. 2032 yılına kadar ağır bir borç yükü altında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi bu harcamaları nereden ve bütçenin hangi kaleminden karşıladığını, halkın parası ile miting alanını doldururken hangi kaynakları kullandığını Bursa kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. Bu keyfi davranışlar ile suç işlenmektedir. Müfettişler ve adli makamlar bu uygulamaların farkında değiller mi? Bütün maliyeti Bursa'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın cebinden çıkan bu uygulamayı tüm vatandaşlarımızın ve Bursa kamuoyunun bilgisine sunarız. Cumhurbaşkanı'nın etkinlik için CHP Belediyeciliğinin gözbebeği olan Nilüfer ilçemizi tercih etmesinden dolayı da teşekkür ederiz." Akkuş, yarıyıl tatiline giren tüm öğrencileri tebrik ederek; "Karnelerini almış ve yarıyıl tatiline çıkmış tüm yavrularımızı gözlerinden öperim" sözleriyle konuşmasını tamamladı.               

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.20 17:51 - Son Güncellenme: 2018.01.20 17:51 - HABER MERKEZİ
A