Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evet uçaklarımız havalandı ve bombalamaya başladı. Ve şimdi kara harekatı devam ediyor. Durmak yok. Bugün bazı haberler aldım KCK ve HDP sokağa çağırıyor. Ve şu anda Diyarbakır'dra kongre yapıyorlar. Aldığım haberler kimseyi bulamamışlar. Şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Ey HDP, ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. İstediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede" diye konuştu.

2018.01.21 15:01 - Son Güncellenme: 2018.01.21 15:38 - Bursa Bölge
A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu
02:12 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu - 3

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu - 3

05:03 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu - 2

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu - 2

02:59 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en kısa sürede Afrin operasyonunu tamamlayacaklarına dikkat çekerek, "Havada, karada, cephede Mehmetçiğimizi dualarınızda yalnız bırakmayın. Özgür Suriye Ordusu'nu yalnız bırakmayın. Nerede ne oluyor, sürekli takipteyiz. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız. Onlar kaçaçak, biz kovalayacağız" dedi. HDP'nin sokağa çağrısına da tepki gösteren Erdoğan, "Ey HDP! Ey KCK! Ey PKK! Nerede meydana çıkarsanız, biliniz ki, güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. Zira istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede" diye konuştu. 

Partisinin kadın kolları kongresine katılacak olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında kendisini bekleyen onbinlerce kişiye hitap etti. Afrin'i değerlendiren Erdoğan, "Sizi böyle gördükçe şimdi Afrin'e bakıyorum. Şimdi Afrin'deki Mehmetçiğimize bakıyorum. Şimdi PYD-PKK terör örgütünün şu anda nasıl kaçtıklarını görüyorum. Dedim ya, onlar kaçacak, Mehmetçiğim, bizler hep birlikte kovalayacağız. İşte dün bildiğiniz gibi Kütahya'da ne demiştim? Operasyon fiilen başladı. 17.15 gibi uçaklarımız havalandı. Bombalamaya başladı. Şimdi kara harekatı devam ediyor. Durmak yok. Zira bugün bazı haberler aldım. KCK ve HDP sokağa çağırıyor. Şu anda Diyarbakır'da aldığım haberler, kimseyi bulamamışlar. Ama bak şunu söylüyorum, şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Ey HDP! Ey KCK! Ey PKK! Nerede meydana çıkarsanız, biliniz ki, güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. Zira istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede" dedi.

"Yalnız değiliz, Afrika'da bile herkes bize dua ediyor"

"Biz yerli milli duruşla şu anda ülkemizin sınırlarına saldıranlara karşı bir operasyon yapacağız" diyen Erdoğan, "Siz bizi içeriden vuracaksınız öyle mi? Sizleri nasıl dağdakileri ininden çıkardıysak, sizlere de asla o meydanları bırakmayız. Şu anda Mehmetçiğimizin Rabbim yardımcısı olsun. Özgür Suriye Ordusu'nun Rabbim yardımcısı olsun. Polisimizin, güvenlik güçlerimizin, korucularımızın Rabbim yardımcısı olsun. Zaten dün bugün namazlarda bütün Müslümanlar duadaydı. Sadece burada değil, Afrika'da bile herkes ellerini duaya açmıştı. Duadaydı. Yalnız değiliz. Her şey bir tarafa, Allah bizimle beraber. Sevgili peygamberimiz, yalnız kaldığında, Hazreti Ebubekir-i Sıdık'a bir şey söylüyor. 'Ya Ebabekir, korkma. Allah bizimle beraberdir' diyor. Geldiler düşmanlar mağaranın ağzına, mağarayı örümcek ağıyla kapamıştı. Düşman ne dedi? 'İnsan olsa buraya örümcek ağ öremez' dedi ve gelip gittiler. Hesap başka. Onların hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır. Biz de bu yola böyle devam edeceğiz. Kararlılıkla inançla devam edeceğiz, geri adım atmayacağız" diye konuştu.

"İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız"

En kısa sürede bu operasyonu tamamlayacaklarına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Havada, karada, cephede Mehmetçiğimizi dualarınızda yalnız bırakmayın. Özgür Suriye Ordusu'nu yalnız bırakmayın. Tüm gece başbakan, genelkurmay başkanımızla irtibat halindeydik, görüşmedeyiz. Nerede ne oluyor, sürekli takipteyiz. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız. Benim sizden isteğim şu. Biz Rabia'mızı unutmayalım. Bu Rabia'nın içeriği çok önemli. Burada ayrılık yok. Burada birlik var. Burada tek millet var. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Roman'ıyla, Boşnak ve Arnavut'u ile 80 milyon tek millet".

TEŞKİLATLARA YENİ HEDEF

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki mitingde Suriye'de operasyonda olan Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu için dua isterken, "Allah Suriye'de ordumuza güç kuvvet versin. Özgür Suriye Ordusu'na Rabbim güç kuvvet versin. Yolumuzu açsın. Rabbim zaferle bunu noktalamayı bize nasip etsin. Ama ben inanıyorum, Rabbimin bize müjdeleri var. Evet müjdesi var. Yardımı da yakındır. Ben buna inanıyorum" dedi. 

Kadın kolları kongresi öncesinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanı'nda Bursalılara hitap eden Erdoğan, muhteşem kalabalık karşısında memnuniyetini dile getirdi. "Yeni bir Bursa mı doğuyor" diyen Erdoğan, "Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları çok çalışacağız. Birbirimizi menfaat için değil, Allah için seveceğiz. Bursa referandumda yüzde 54 ile ortalamanın üzerindeydi, ama ben istiyorum ki, Bursa kendine yakışanı yapsın. Sizin ulaştığınız yer çok daha yukarılardaydı. Bunu yeniden yakalamaya varmıyız. Siz bunu yapacak güçtesiniz. İnşallah yeni belediye başkanımız, yeni il başkanımız hep beraber, kadın ve gençlik kollarımız dayanışma halinde bunu başaracağız" diye konuştu.

"Rabia'yı unutmayın" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Rabia'nın içeriği çok önemli. Burada ayrılık yok. Burada birlik var. Burada tek millet var. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Roman'ıyla, Boşnak ve Arnavut'u ile 80 milyon tek millet. Bize ayrılık var mı? Tek bayrak, şu bayrağımızın güzelliğine bak. Rengini şehidimizin kanından alıyor, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin ta kendisi. Hiçbir paçavrayı kimse gelip bizim bayrağımıza eş tutamaz. Tek vatan, 780 bin metrekare ile tek vatan. Bu vatan topraklarını kimse bölemez. Parçalayamaz. Kim ki buna teşebbüs ederse, nasıl ki Cudi Dağı'nda, nasıl ki Gabar'da, nasıl ki Bester Deresi'nde, nasıl ki Tendürek'te, nasıl ki Kandil'de F 16 olduk, tank olduk, top olduk, bunları inlerinden çıkardıysak, oralarda F 16 oluruz. Bu vatanı böldürmeyiz. Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bizim devletimiz yok. Nerede bulursak, onlar da ya kodese ya da kaçacakları delik arayacaklar. Çünkü bu FETÖ denen alçak, bu ümmeti parçaladı. Ona fırsat vermeyeceğiz. Şu anda zannediyor ki Amerika beni burada saklar. Amerika beni tutar. O da seni bir müddet tutup saklayacak, ondan sonra da kirli bez gibi sokağa atacak. Bunu da bilesin. Onun da bütün avanesi, yurt dışına, batıya kaçanlar, bunların hepsinin yaptıklarının bedeli var. Bu bedeli ödeyeceklerdir. Kimse acıma duygusuna kapılmasın. Acırsak acınacak hale geliriz. Her şeyi biz hukuk içinde yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Sıkıntı varsa araştırıp soruşturuyor, kararımızı veriyoruz".

	Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu

İLGİLİ GALERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.21 15:01 - Son Güncellenme: 2018.01.21 15:38 - Aysın Komitgan
A