Cumhurbaşkanı Erdoğan o pankartı açan ODTÜ'lülerle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan o pankartı açan ODTÜ'lülerle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde açtıkları pankartın ardından gözaltına alınan öğrencilerle görüştü.

2018.10.16 19:53 - Son Güncellenme: 2018.10.17 09:28 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan o pankartı açan ODTÜ'lülerle görüştü

Beştepe'de gerçekleşen görüşme resmi programda yer almadı. Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde çay daveti yaptığı öğrencilerle görüşmesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile buluşmasından sonra gerçekleşti. 



Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin oldukça samimi bir havada geçtiği, Erdoğan'ın bu gözaltılardan duyduğu rahatsızlığa atıfta bulunan sözler kullandığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde açtıkları pankartın ardından gözaltına alınan öğrencilerle görüştü. Gözaltılardan duyduğu rahatsızlığını dile getiren Erdoğan, öğrencilere yerli cep telefonu hediye etti. Görüşme basına kapalı yapıldı.

ODTÜ'lü öğrencilerin aileleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın ile irtibata geçti. Öğrencilerden birinin annesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazması üzerine görüşmeye giden süreç başladı.

ERDOĞAN, ÖĞRENCİLER İLE TEK TEK İLGİLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek isteyen öğrencilerin talebi ise geri çevrilmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencileri kabul etti.
Öğrencilerin çiçek takdim ettiği ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Erdoğan, öğrenciler ile tek tek ilgilendi, ailelerini ve nereli olduklarını sordu. Öğrencilerden birinin savunma sanayi ile ilgili ödüllü projesi olduğunu öğrenmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi alanında yapılanları anlattı. Erdoğan, seçkin bir üniversite olan ODTÜ'nün de savunma sanayi alanına katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin kalkınması için uğraştıklarını belirterek, gençlerden de bu atılımlara katkı sağlamalarını istedi.

ÖĞRENCİLERE YERLİ CEP TELEFONU HEDİYE ETTİ

Öğrencilerden biri böyle bir olaya sebebiyet vermek istemediklerini, bu nedenle üzgün ve pişman olduklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmenin sonunda öğrencilere, "Yerli bir cep telefonu size hediye ediyorum." diyerek, telefon armağan etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saray'da kabul ettiği öğrencilerle görüşmesi yaklaşık 45 dakika kadar sürdü. AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada öğrencilerle Erdoğan arasında sıcak bir sohbet gerçekleştiği belirtildi. Erdoğan'ın, öğrencilerden birinin savunma sanayisine yönelik yaptığı ödüllü projesine yoğun ilgi gösterdiği ve öğrencilerden böyle projelerle gündeme gelmelerini istediği belirtildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaşanan gözaltılardan duyduğu rahatsızlığa deyinen konuşmalar yaptığı da kaydedildi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.10.16 19:53 - Son Güncellenme: 2018.10.17 09:28 - Büşra Dikilitaş
A