Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine katıldı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say'ın davetiyle "Truva Sonatı" konserine katıldı. ATO Congresium'daki konserde Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Say, Erdoğan'a katılımı nedeniyle teşekkür etti. Konserde ABD'li Senatör Lindsey Graham sürprizi de yaşandı. Konserin diğer bir sürprizi de sahneye çıkan Erdoğan'ın Fazıl Say'ı Külliye'deki opera salonuna konser için davet etmesi oldu.

2019.01.18 20:28 - Son Güncellenme: 2019.01.18 23:51 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın Ankaraprömiyerini yaptığı "Truva Sonatı" konserini, Ankara'yı ziyaret eden ABD'li senatör Lindsey Graham ile birlikte izledi.

Erdoğan, konserin sonunda sahneye çıkarak tebrik ettiği Say'a, Aşık Veysel'in "Kara Toprak" plağını hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili Fazıl bizlere bu eserleri gerçekten farklı şekilde takdim etti. Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah ama şimdi Ankara, İstanbul istemem lazım. Ankara'yı Külliye'deki operada yapalım. İstanbul'da daHarbiye merkezde yapalım" diye konuştu.

 

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, geçtiğimiz ay annesinin vefatı üzerine kendisini arayarak taziyelerini ileten Erdoğan'ı, Ankara prömiyerini yapacağı "Truva Sonatı" adlı yeni eserini dinlemek üzere konserine davet etmişti. Erdoğan da, "programının uyması halinde konsere katılmak istediği" mesajını vermişti.

GRAHAM İLE BİRLİKTE KATILDILAR

Erdoğan'ın bu akşam gerçekleşen konsere gidip gitmeyeceği son dakikaya kadar merakla bekleniyordu. Akşam saatlerinde Erdoğan'ın, Say'ın konserine, Külliye'de kabul ettiği ABD Senatörü Lindsey Graham'ı da davet ettiği ve iki ismin konsere birlikte katılacağı öğrenilmişti. Erdoğan ve Graham, 20.30'da başlayan konserde yan yana oturdu. Konsere, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy ile pek çok AK Parti'li milletvekili ve eski vekiller katıldı. Congresium'un çevresinde ve konserin yapıldığı salonun içinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, konsere gelen katılımcılar güvenlikten geçirilerek içeri alındı.

Konser başlamadan kısa bir süre önce salona giriş yapan Erdoğan, ön sıralarda oturan bakan ve protokolle tek tek tokalaştı ve sohbet etti. Erdoğan'ın yerini almasının ardından Fazıl Say alkışlarla sahneye geldi.

Say, "Hepinizi selamlıyorum, konserime hoşgeldiniz efendim. Bu konserin biletleri yaklaşık üç ay önce bitmiştir. Hayatımın istisnai gecelerinden birini yaşadığımı düşünüyorum" dedi.

AYAKTA ALKIŞLADI

Erdoğan da izleyicilerle beraber konser sonunda Say'ı ayakta alkışladı. Sahneye tekrar çağrılan Say'ın "Umarım sanatımı beğenmişsinizdir. Herkese teşekkürler. Sakin bir parça çalarak konseri bitirmek istiyorum. Kızımın doğumunda yaptığım kumru isimli Parça. Ona sevgiler yollayarak çalıyorum..." dedi. 

AŞIK VEYSEL PLAĞI HEDİYE ETTİ

Konserin sonunda sahneye çıkan Erdoğan, Fazıl Say'ı tebrik etti ve Say'a Aşık Veysel'in Kara Toprak plağını hediye etti. Sözlerine 'Sevgili Fazıl' diyerek başlayan Erdoğan şunları ifade etti: 

"Sevgili Fazıl, gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı takdim ettiler. Tabi şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah, ama şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ve Ankara'yı Kulliyedeki operada yapalım. Diğerini de İstanbul'da Harbiye merkezde yapalım. Oda güzel bir sunumla İstanbullulara ve Ankaralıları bir daha bir araya getirir. Fakat arkadaşlarım bana bir sürpriz yaptılar. Tabi Aşık Veysel olunca aramışlar taramışlar "benim yarim kara topraktır" bunun plağını bulmuşlar. Şimdi ben de bu plağı sevgili Fazıl'a takdim ediyorum. 

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın konserden sonra kulise geçtiği ve 10 dakikaka kadar Fazıl Say ile görüştükten sonra salondan ayrıldıkları belirtildi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.01.18 20:28 - Son Güncellenme: 2019.01.18 23:51 - HABER MERKEZİ
A