Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3400 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

2018.03.13 17:18 - Son Güncellenme: 2018.03.13 17:45 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İyilik Ödülleri Programı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bu ödüller vesilesiyle bizler de birbirinden değerli hayır faaliyetlerinden haberdar olduk. Etrafımızda yaşanan şiddete rağmen dünyanın dört bir ucundan gelen iyilik hikayeleri ile sevindik umutlandık.

''BU YILKİ VEFA ÖDÜLÜ'NÜN ANLAMLI YERE GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUM''

Bu yılki Vefa Ödülü'nün anlamlı yere gittiğini görüyorum. Vefa Ödülü'nün istikbalimizin ve istiklalimizin teminatı kahraman Mehmetçiklerimize takdim edilmesinden büyük bir memnuniyet duydum. TSK'mız gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla hem vatanımızın güvenliğini temin ediyor hem de terör örgütlerinin zulmüne maruz kalan kardeşlerimizin yardımlarına koşuyor.

''TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MAKYAJI TEL TEL DÖKÜLÜYOR''

Sivilleri canlı kalkan olarka kullanan terör örgütünün makyajı tel tel dökülüyor. Şu an itibarıyla 3400 teröristi etkisiz hale getirdik. Artık Afrin'e girdik giriyoruz, çok fazla bir şey kalmadı ama biz işgal için girmiyoruz. Biz, Afrin'i oraların gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz. Hakkımızda yürütülen kara propagandaya aldırmadan Afrin'i ve Suriye'nin kuzeyini bu katil sürülerinden temizleyeceğiz.''

''ŞU AN İTİBARIYLA 3400 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK''

Şu an itibarıyla 3400 teröristi etkisiz hale getirdik. Artık Afrin'e girdik giriyoruz, çok fazla bir şey kalmadı ama biz işgal için girmiyoruz. Biz, Afrin'i oraların gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz. İnsanlıktan, adalet ve merhametten taviz vermeden, hakkımızda yürütülen kara propagandaya aldırmadan Afrin'i, Münbiç'i ve Suriye'nin kuzeyini bu katil sürülerinden tamamen temizleyeceğiz.

''SİVİLLERİ HEDEF ALSAYDIK AFRİN ÇOKTAN DÜŞMÜŞTÜ''

Batı medyasında moda ikonu edasıyla pazarlanan teröristlerin vahşi, gaddar ve katil yüzleri ifşa oluyor. Mehmetçiklerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile beraber teröristlerden temizlediği her toprak parçasıyla bölge halkının geleceğini de kurtarıyor. DEAŞ bahanesiyle coğrafyamıza biçilmeye çalışılan kefeni, Allah'ın izni, milletimizin duası, kahraman askerlerimizin mücadelesi ile inşallah paramparça ettik, ediyoruz. Bize kalkıp akıl veriyorlar sivil insalar ölüyor bilerek konuşun bilmeden konuşmayın. Biz, sivil insanları hiçbir zaman hedef almadık. Eğer sivilleri hedef alsaydık Afrin çoktan düşmüştü beyler. Birileri, mazlumların kanı ve gözyaşı üzerinden semirmeye çalışırken, bizim kuruluşlarımız Suriye'den Irak'a kadar tüm insanlığın yüzünü ağarttı.

DİN ÜZERİNDEN KADINLARA YÖNELİK YAPILAN AÇIKLAMALAR

Birilerinin son zamanlarda söyledikleri birçok şeyler var. Onların hepsi Diyanet camiasının inşallah ilgi alanındadır. Bizim derdimiz 'Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı.' Bizim için başka kapı yok. Tek kapı orası diğerleri boş. Bazı ukalalar bu hadisler üzerinde yok şöyleydi böyleydi gibi laflar konuşuyorlar. Bu Hadis-i Şerif'ler Kur'an-ı Kerim'in hükümlerine uyuyorsa bu hadisler sahihtir.

''TÜM DİYANET CAMİAMIZ ALANI HİÇBİR ZAMAN BOŞ BIRAKMAYACAK''

Tüm Diyanet camiamızın Türkiye'nin dört bir yanındaki mensuplarıyla alanı hiçbir zaman boş bırakmayacaklar. Biz vazifemizi yaptık ne oldu diyemezler. Bunun çözüme uğraması için bu vazifenin yapılması lazım ki gelip birileri oraları işgal etmesin. Hem dinimize yönelik saldırıların hem de İslam'a ve Müslümanlara olan ilgilinin arttığı bir dönemde, hocalarımızın irşat vazifelerini ifa ederken ve İslam'ı anlatırken çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. İnternetin sosyal medyanın hayatımızın her anına girdiği bir dönemde menfi haber yorum ve ifadeler çok daha hızlı yayılıyor. İlgili ilgisiz birçok kişi bunları maksatı aşacak şekilde Müslümanları karalamak için kullanabiliyor. İslam'ı anlatırken din ve millet düşmanlarına istismar aracı vermeyeceğiz. Sosyal medyanın ve internetin parıltısına aldanmayacak bu tür platformlara gönlümüzü kaptırmayacak dibini görmediğimiz kuyuya asla dalmayacağız. Modern Hasan Sabbah'ların sapık ve sapkın din anlayışlarıyla evlatlarımızı efsunlamasına, neo Haşhaşilere çevirmesine izin vermemeliyiz. Birileri bizi ısrarla FETÖ ve DEAŞ'ın, Boko Haram'ın temsil ettiği sapık din anlayışlarına mahkum etmeye çalışıyor. (FETÖ ve DEAŞ) Bu iki örgüt Müslümanların arasına sokulmuş, içine de fitne gizlenmiş Truva atıdır.''

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.03.13 17:18 - Son Güncellenme: 2018.03.13 17:45 - Gülcan Tekin
A