Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının ardından Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı. "Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir." diyen Erdoğan, "Gece gündüz çalışacağız. Türkiye bir demokrasi imtihanını daha tüm dünyaya örnek olacak şekilde geride bırakmıştır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz." dedi.

2018.06.25 02:55 - Son Güncellenme: 2018.06.25 07:06 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması!
04:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması! - 3

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması! - 3

09:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması! - 2

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması! - 2

10:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması! - 1

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması! - 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ekranları başında bizi izleyen aziz milletim sevgili Ankaralılar değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

Hiç endişeniz olmasın beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rukuda ve secdede eğildik. İstanbul'da cumhurbaşkanlığı konutunda yaşayan elim bir kazada küçük bir evladımız ağır bir yaralanma geçirdi. Gereken müdahaleler yapılıyor.

Coşkunuz, sevginiz, aşkınız, sevdanız, desteğiniz, kardeşliğinzi için havalimanından buraya yol boyu binlerce kardeşimin karşılama töreni sebebiyle her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sizden 3 Kasım 2002 seçimlerinde yanımızdaydınız. Bizi iktidara taşıdınız, durmak yok yola devam dediniz. Bu şarkı burada bitmez dediniz. Sizler 22 temmuz 2007 seçimlerinde yanımızdaydınız. Vesayete karşı hep birlikte mücadele ettik. Sizler 12 Haziran 2011 seçimlerinde yanımızdaydınız. Ülkemize hep birlikte çağ atlattık. Sizler gezi olaylarında 17-25 Aralık emniyet yargı darbe girişiminde yanımızdaydınız. Vandallara ve iharet çetelerine hep birlikte karşı koyduk. Sizler 2015 seçimlerinde özellikle 1 Kasım'da yanımızdaydınız. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik. Sizler 15 Temmuz darbe girişiminde buradayız. Genel merkezimi bombalamaya, işgale gelmek isteyenler oldu. Ankara emniyetinin önündeydediniz. Nerede bir darbeci varsa hepsinin karşısında oldunuz.

Ülkemizi, bayrağımızı, ezanımızı, namusumuzu darbecilerin pençesinden hep birlikte kurtardık. Nereye kaçtılar? Amerika'ya. Şimdi ölçüye bakıyorum. Amerika'daki oylara bakıyorum. Oradaki oylarda evet ana muhafelete baya oy gelmiş. Sizler 16 Nisan halk oylamasında sandıktaki iradenizle yine bizim yanımızdaydınız.

"SİZ TARİH YAZIYORSUNUZ"

24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. kardeşlerim bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir. Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı serbest seçiminde sandığa giderek demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siz tarih yazıyorsunuz. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor.

"MİLLET BUGÜN İSTİKLALİNE VE İSTİKBALİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR"

Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini çıplak elleriyle durduran bu millet bugün istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Türkiye 24 Haziran gecesini, geleceğine bu sabah daha fazla güvenle bakarak tamamlayacaktır. İşte YSK seçim kurulu başkanı az önce bu seçimin galibinin salt çoğunlukla Erdoğan olduğunu açıklamıştır. Bildiğiniz gibi en yakın arkadaşımızla aramızdaki fark, baktınız değil mi? Evet 20 puanın üzerinde. 22 puan. Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur ittifakının bir diğer kanadı olan MHP genel başkanı Sayın Bahçeli ve MHP'nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Aynı şekilde merhum muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı alperenlere teşekkür ediyorum. Hangi patiye oty vermiş olsun demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum.

"MİLLETİMİZİN PARTİMİZE DE VERDİĞİ MESAJI ALDIK"

Seçimlerde hem şahsımızın hem milletvekili adaylarımız için çalışan AK Partimizin genel merkezinden sandık müşahitlerine kadar tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Gece demediniz gündüz demediniz çalıştınız çabaladınız şunu da açıkça ifade etmek isterim milletimizin de partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem milletimizin karşısına tüm bu eksikleri tamamlayarak çaıkacağımıza emin olun.

"YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYORUZ"

Hemen yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmek için başlıyoruz. Televizyonlarda herhalde dinlediniz, takip ettiniz. Meclis toplanıp cumhurbaşkanlığı yeminine kadar bu çalışmaları tekrar gözden geçireceğiz.

Kardeşlerim yemin töreninin hemen ardından bakanlarımız ve bürokratlarımızı belirleyeceğiz. Türkiye bir demokrasi imtihanını da tüm dünyaya örnek olacak şekilde geri bırakmıştır. Milletimiz sandıkta tercihini 16 yıldır olduğu gibi bu defa da kavgadan değil hizmetten yana kullanmıştır. Kazanan demokrasimiz olmuştur. Kazanan hizmet siyaseti olmuştur kazanan milli iradenin üstünlüğü olmuştur kazanan Türkiye olmuştur, kazanan bölgemizdeki tüm mağdurlar olmuştur, kazanan dünyadaki tüm mazlumlar olmuştur. Bizleri milletimize mahcup etmeyen rabbimize hamd ediyorum.

"ÇOK TER DÖKECEĞİZ"

Sizlerin güvenine karşılık verebilmek için daha çok ter dökeceğiz, daha çok mücadele edeceğiz. Sandıkta bize verdiğiniz güçle 2023 hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız. Terör örgütlerinin üzerine çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz. Kardeşlerim Türkiye tercihini demokrasisine hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktan reformalarını devam ettirmekten yana kullanmıştır. Türkiye tercihini tüm terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmekten yana kullanmıştır.

Bu sonuçlar aynı zamanda değerli kardeşlerim ülkemize kem gözle bakan terör örgütlerinden küresel çıkar çevreklerine kadar dimdik durulacağının ifadesidir. Bu sonuçlar aynı zamanda demokrasi ve ekonomideki hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımızın ifadesidir.

Şu güzel manzara için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

SİYASET BİLİMCİLER ÇÖZEMEZ

Bu sonuçlar aynı zamanda Suriye topraklarını özgürleştirmeye ve ülkemizdeki misafir kardeşlerimizin güvenle ülkelerine dönüş yollarını açmaya devam edeceğimizi ifadesidir. Bu sonuçlar aynı zamanda ülkemize kem gözle bakan terör örgütlerinden küresel çıkar çevrelerine kadar herkesin karşısında dimdik durulacağının ifadesidir. Bu sonuçlar aynı zamanda demokrasideki ve ekonomideki hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımızın ifadesidir. Milletimiz bu seçim sonuçlarıyla o kadar çok çevreye o kadar farklı mesaj vermiştir ki dünyanın tüm siyaset bilimcileri biraraya gelip yıllarca çalışsa yine de bunu zor çözer."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.06.25 02:55 - Son Güncellenme: 2018.06.25 07:06 - Ali Yaşar
A