Cumartesi Anneleri: Vazgeçmeyeceğiz

Cumartesi Anneleri: Vazgeçmeyeceğiz

Haftasonu yapacakları 700. hafta buluşması yasaklanan ve polis müdahalesiyle karşılaşan Cumartesi Anneleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. Soylu'nun Cumartesi Anneleri'nin meşruiyetini karalamaya çalıştığı belirtilerek, 'kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyeğiz' denildi.

2018.08.27 16:02 - Son Güncellenme: 2018.08.27 16:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Cumartesi Anneleri: Vazgeçmeyeceğiz

Cumartesi Anneleri'nin 700. oturma eylemine yönelik İstanbul'daki polis saldırısına ilişkin, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması yapıldı.

Gözaltında kaybedilen evlatları için adalet beklentilerini yineleyen Cumartesi Anneleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına da tepki gösterdi. 

Soylu'nun Cumartesi Anneleri'nin meşruiyetini karalamaya çalıştığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumartesi Anneleri'nin eyleminin barışçıl bir eylem olduğu, hiçbir siyasi aidiyet ve yönelim içermediği, gözaltında kaybedilenlerin bulunması ve adaletin sağlanması amacına odaklandığı ve bu talebin haklılığı ülkeyi yönetenler tarafından gayet iyi bilinmektedir. Buna rağmen İçişleri Bakanı Soylu'nun yaptığı talihsiz açıklama gerçekleri çarpıtmak, Cumartesi Anneleri'nin meşruiyetini karalamak ve devletin suçlarını örtmek amacını gütmektedir. Aynı zamanda sürmekte olan gözaltında kayıp davalarına siyasi bir müdahaledir. Cumartesi Anneleri anneliği istismar etmemekte, annelik hakkını kullanarak çocuklarının kemiklerine ulaşmaya çalışmakta ve tüm kaybedilenler için adalet istemektedirler. Kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz."

Bakan Soylu, "700. gösterilerine izin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?" demişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.27 16:02 - Son Güncellenme: 2018.08.27 16:03 - HABER MERKEZİ
A