Çolpan İlhan mezarı başında anıldı

Çolpan İlhan mezarı başında anıldı

Tiyatro ve sinema oyuncusu Çolpan İlhan, vefatının 4'üncü yılında mezarı başında anıldı.

2018.07.25 17:46 - Son Güncellenme: 2018.07.25 17:47 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Çolpan İlhan mezarı başında anıldı

İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, Çolpan İlhan'ın ailesi,  sevenleri ve sanatçı dostları katıldı.

Törende Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi ve ayrıca katılımcılara tatlı ikramı yapıldı.Basın mensuplarına açıklamada bulunan Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık,  Nazım Hikmet'in "Özlemin azı çoğu olmaz, ağırdır işte." sözünü hatırlatarak,  "Hakikaten özlem karşısında çaresiziz. Biz Çolpan İlhan'ı onun bize bıraktığı  sevgiyle özlüyoruz. Onu, ona karşı sakladığımız özlemle seviyoruz." dedi.

  Alışık, anma törenine katılan herkese teşekkür ederek, annesi hakkında  şunları söyledi:

 "Annemin çok insana eli değdi, birçok insanı aydınlattı. Sanki bir  Çolpan yıldızıydı. Özlüyoruz onu gerçekten. Yuvasını kuran ve kollayan biriydi.  Öylesine sevdi ki bizi, onun sevgisini görünce kendi sevgimizden utandık. Özlemek  gerçekten çok zor ve ağır bir şey."

  Törene katılan usta oyuncunun dönem arkadaşlarından senarist ve  yönetmen Safa Önal ise Sadri Alışık ve Çolpan İlhan'la çok güzel anılar  yaşadığını anlatarak, "Keşke şu anda olsalardı da beraber yeniden yeni hayaller  kursaydık ve onları gerçekleştirseydik." açıklamasında bulundu.

 Önal, İlhan'ın vefakar bir eş olduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle devam etti : 

"Çolpan, çok şöhretli bir zamanında olmasına rağmen, kendini silerek  her şeyini erkeği için, o koca oyuncu eşi için adadı. Bu her kadının ya da her  erkeğin yapabileceği bir şey değildir. Bu mucizevi durumu ikisi de başardı. Sanat  hayatında kendini geriye çekti Çolpan, her şey onun için Sadri'ydi. Bunları hep  söylemişimdir, anı kitabımda da var. Mesela Sadri için yazılan bir senaryoyu  Çolpan okurdu. Sonra o filmde ne giyilecekse kostümlerden tutun da neler  yapılacaksa her şey için Çolpan seferber olurdu."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.07.25 17:46 - Son Güncellenme: 2018.07.25 17:47 - HABER MERKEZİ
A