Çocuklar bilimle öğreniyor

Çocuklar bilimle öğreniyor

Anasınıfı ve ilkokul düzeyindeki öğrencilere bilim programı uygulanıyor. Programın amacı bilimin korkulacak bir şey olmadığını vurgulamak.

2017.03.28 15:07 - Son Güncellenme: 2017.03.28 15:07 - Eğitim
A
Çocuklar bilimle öğreniyor

Okullarda yapılan programlarla öğrencilere bilim sevdirilmesi amaçlanıyor. High Touch High Tech programları TED Hatay Koleji'nde uygulandı. Programın amacı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin kişisel deyimi yaşamalarını sağlamak ve onlara öğrenme yöntemiyle bilimin korkulacak bir şey olmadığını göstermek.

High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programı; elektriğin olağanüstü serüvenini,  hayvanların dünyasını, mutfaklarının aslında bir laboratuvar olduğunu, beş duyumuzla neler yapılabildiğini,  küçük doğa olaylarının nasıl yaratılabildiğini,  küresel ısınmaya ve çevre kirliliğine duyarlılık geliştirilmesi gerektiğini öğrencilere öğretiyor. TED Hatay Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Özat, "Uzman öğretmenlerimiz, sıra dışı deney malzemelerimizle çocuklara bilimi yaşatıyoruz. Yaş guruplarına göre oluşturulmuş sınıflarımızda, anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza bilimin korkulacak bir şey olmadığını, tam tersine çok eğlenceli ve öğretici olduğunu gösteriyoruz. Çocuklarımızın fen ve doğa alanlarında ne, neden, nasıl sorularının cevaplarını bulmasını sağlıyoruz. Ayrıca eğitim programımız Milli Eğitim Bakanlığı müfredatıyla uyumlandırıldı. 50 haftalık program müfredat içeriğinin temelinde; laboratuvar ortamında ortalamada 1.5 saat süren ve 4-5 farklı etkinliği kapsayan bir konseptimiz var. Bu sayede programa katılan tüm çocuklar bilimin her alanında kendini geliştiriyor. Program çerçevesinde laboratuvarlara dönüşen dersliklerde öğrendikleri konuları uygulamalı olarak deneyimliyor ve pekiştiriyor" dedi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2017.03.28 15:07 - Son Güncellenme: 2017.03.28 15:07 - Gülcan Tekin
A