Cocu'dan istifa açıklaması!

Cocu'dan istifa açıklaması!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'le 0-0 berabere kaldıkları maçta hak ettikleri galibiyeti alamadıklarını söyledi.

2018.10.08 00:19 - Son Güncellenme: 2018.10.08 00:19 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Cocu'dan istifa açıklaması!

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Cocu,  alınan sonuçtan dolayı büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu belirtti.

Takım olarak iyi bir maç çıkardıklarını kaydeden Hollandalı teknik  adam, şunları söyledi:

"İyi bir takım ruhunu sahaya yansıttık. Takımımı enerjik gördüm. Maçın  verilerini inceledim ve iyi bir performans sergilediğimizi gördüm. Demek ki  birlikte iyi bir takım mücadelesi verdik. Böyle 10 maç olsa iç sahada, 9'unu  kazanırsınız. İlk yarıda 4 pozisyonumuz var. İkinci yarıda 5 pozisyonumuz var.  İkinci yarıda daha iyi oynadık. Futbolda netice skordur. Bunu alamadık.  Girdiğimiz pozisyonları gole çevirme yüzdemiz çok düşük. Pozitif tarafa bakarsak,  takımın birlikte savaştığını gördüm. Uzatmanın sonunda 6 kişiyle rakip ceza  sahasında gol aradık. Bu akşam iyi skoru hak ettik."

İstifa sorusu

Cocu, bir basın mensubunun "19 şampiyonluğu olan bir takım şu an 8.  haftada küme düşme hattında. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Hayır."  yanıtını vermekle yetindi.

Taraftarın kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili de görüş belirten  Cocu, "Bu akşam gösterdiğimiz performans bizim için standart olmalı. Taraftarın  tepkisi normaldir. Onların desteğini gördüm ve memnunum. Takımı desteklesinler,  beni eleştirebilirler. Bunla ilgili hiçbir sorunum yok. Sadece daha iyi skorlarla  bu durumu değiştirebiliriz. Bu takım ruhuyla devam edersek, başarılı olacağımıza  ben gerçekten çok net bir şekilde inanıyorum." diye konuştu.

Kadro dışı bırakılan Volkan Demirel, Aatıf Chahechouhe ve Nabil Dirar  konusunda konuşan Cocu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hafta zor kararlar alındı. Sebeplerini başkanımız hafta içi  açıklayacak. O nedenle kulübün aldığı bu kararlara giremem. Bu akşam takım içinde  gördüklerim iyiydi. Birlikte oynama istekleri iyiydi. Örneğin Mehmet Topal 11'de  değildi ama maç öncesi güzel bir konuşma yaptı. Mehmet'le ilgili bazı şeyler  okuyorum. Benimle tartışıyormuş. Bunlar doğru değil. Takım birlikteliği için  Mehmet Topal önemli biri. Takıma da örnek olduğunu gördüm. Sadece birlik olursak  bugünleri geride bırakabiliriz. Şampiyonluk konuşmak istemiyorum şu an. İçinde  bulunduğumuz pozisyonda bunu konuşmak doğru olmaz. Biraz yukarı tırmanalım, sonra  konuşuruz."

Medipol Başakşehir'in attığı golün ofsayt nedeniyle sayılmamasının  sorulması üzerine Hollandalı teknik adam, "Öncelikle sahada görev yapan birçok  hakem var. Bütün hakemler oradayken ofsayt kararı geliyorsa, benim için pozisyon  ofsayttır. Pozisyon ne olursa olsun fikrim değişmez. İyi oynadık. Kaliteli bir  takımla karşılaştık. Tüm maça bakarsak, bizim çok daha fazla pozisyon ürettiğimiz  görülüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kadıköy'de tepkiler Cocu'ya

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Medipol  Başakşehir'le 0-0 berabere kaldığı maçtan sonra yaklaşık 1 saat tribünden  ayrılmayan bir grup sarı-lacivertli taraftar, teknik direktör Phillip Cocu'ya  tepki gösterdi.

Ülker Stadı'nda golsüz sona eren maçtan sonra her iki kale arkasındaki  iki bine yakın taraftar, tribünleri terk etmedi.

Teknik direktör Cocu'nun istifasını isteyen taraftarlar, "Ali Koç  takımı, Cocu'yu buraya getir", "Takım gelmeden gitmeyiz", "Cocu gelecek hesap  verecek" tezahüratları yaparak tribünden uzun süre ayrılmadı.

Ersun Yanal sesleri

Stattaki taraftarlar eski teknik direktörleri Ersun Yanal'ın göreve  gelmesi için de tezahüratlarda bulundu.

"Cocu gidecek, Yanal gelecek" diye bağıran taraftarlar, yine takıma  şampiyonluk yaşatmış eski teknik direktörleri Arthur Zico için tezahüratlar  yaptı.

Taraftarlar, kadro dışı bırakılan kaleci Volkan Demirel'e de destek  verdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar, 1 saatlik bekleyişlerinin ardından  stattan ayrıldı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.10.08 00:19 - Son Güncellenme: 2018.10.08 00:19 - HABER MERKEZİ
A