Çini sanatı Bursa'da hayat buluyor

Çini sanatı Bursa'da hayat buluyor

Osmanlı'dan günümüze geleneksel el sanatlarından olan çini işlemeciliği, Osmangazi Belediyesi tarafından vatandaşa kazandırılan OSMEK kursları ile yeniden hayat buluyor.

2019.01.09 10:58 - Son Güncellenme: 2019.01.09 10:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çini sanatı Bursa'da hayat buluyor

Osmangazi Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları, meslek sahibi olmayan vatandaşları çalışma hayatına kazandırıyor. Şimdiye kadar 54 farklı branşta hizmet veren OSMEK bünyesinde çini işlemeciliği kursu büyük ilgi görüyor. Soğanlı Kültür Merkezi, Akpınar Kültür Merkezi ve Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi'nde haftanın 1 günü olmak üzere toplam 312 saatlik modülle çalışan 75 kursiyer, her aşaması ince işçilik isteyen ata yadigarı sanatı yaşatmak istiyor. Çini işlemeciliği kursunun kendileri için terapi niteliği taşıdığını ifade eden kursiyerler, aynı zamanda ev ekonomilerine de katkı sağlamayı hedefliyor.

Çini işlemeciliğinin inceliklerini anlatan kurs eğitmeni Şükran Şay, "Kursiyerlerimizle birlikte vazo, küp, kase gibi çeşitli ürünler üretiyoruz. Çini işlemeciliğinde kullanılan malzemeleri de tanıttığımız kursta kursiyerlerimiz, daha önce üretilen ürünlerin desenleri ve renklerini de inceliyor. Teorik bilgilerden sonra ise uygulamalı eğitimde çizim teknikleri, işlemeden önce aydınger kağıdı üzerine desen oluşturma, kül pişirimi, desen delme, çini üzerine işleme ve fırınlama sürecini öğretiyoruz. Böylece kursiyerlerimiz hem stresten uzaklaşıyor, hem de dolu dolu bir gün geçirme fırsatı yakalıyor" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.09 10:58 - Son Güncellenme: 2019.01.09 10:58 - HABER MERKEZİ
A