Çin, Apple'a casus soktu iddiası!

Çin, Apple'a casus soktu iddiası!

Apple, bir süredir iddia edilen Çin'in casus çiplerinin varlığı konusunda açıklama yaptı. Yapılan açıklamayla Apple casus çipler konusunda bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

2018.10.04 14:55 - Son Güncellenme: 2018.10.04 14:59 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Çin, Apple'a casus soktu iddiası!

Apple'ın kendi bulut sunucularında Çin tarafından uzaktan kontrol edilen çipler olduğu iddia ediliyordu. Bloomberg'in iddiasına göre Amazon ve AppleSuper Micro sisteminin içinde Çin'in casusluk amacıyla kullandığı çipler tespit etmişti. Bu çiplerin 2015 yılında kullanılan sunucu anakartlarında olduğu ifade ediliyordu.

Apple casus çipler iddiasına açıklık getirdi

Apple Supermicro ile ilişkisini 2016 yılında sonlandırmıştı. CNBC'ye yapılan açıklamada geçmişte sadece bir sunucudaki sürücüye virüs bulaştığını, bunun bilinçli bir saldırı olmadığını düşündükleri ifade edildi. Bu "kazayla bulaşma" haberi geçen sene The Information üzerinde yer almıştı.

Bloomberg, konuyla ilgili haberinde Apple'ın 2015 Mayıs ayında casusluk amacıyla kullanılan çipleri bulduğunu ve durumu FBI'a haber verdiğini iddia etti. Yaşanan bu durumun ardından Amazon da aynı şikayetle yetkililere haber verdi. Super Micro donanımına Çin hükümeti tarafından Amerika'daki şirketleri ve kullanıcıları gözetlemek amacıyla bu çiplerin yerleştirildiğinin altı çizildi.

Yıllardır bu konuyla ilgili gizli bir soruşturmanın yürütüldüğü ise ayrı bir iddia olarak ifade ediliyor.

Apple, yaptığı açıklamada bu durumu yalanlamanın yanında daha önce tek bir sürücüde kasıtlı olduğu düşünülmeyen bir bulaşma durumundan Çin'in bilinçli bir casusluk faaliyeti yürüttüğünün çıkarılmayacağının altını çizme ihtiyacı hissetti.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.10.04 14:55 - Son Güncellenme: 2018.10.04 14:59 - HABER MERKEZİ
A