Çiftçilere AB'nin kırsal yatırım destekleri tanıtıldı

Çiftçilere AB'nin kırsal yatırım destekleri tanıtıldı

Büyükorhan ilçesinde AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı-2 (IPARD II) desteklemeleri tanıtıldı. 

2017.11.13 17:47 - Son Güncellenme: 2017.11.13 17:49 - Bursa Bölge
A
Çiftçilere AB'nin kırsal yatırım destekleri tanıtıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, Büyükorhan ilçesinde, kooperatif ve üreticici birlikleri yöneticileri, üyeleri ve çiftçilerle bir araya geldi. 

Berksun, katılımcılara IPARD II hibe destekleri hakkında bilgi verdiği etkinlikte, bir önceki destekleme programı IPARD I'in 2016'da tamamlandığını ve bu dönemde Bursa'da 220 projeye yaklaşık 82 milyon lira hibe sağlandığını belirtti. 

Desteklemelerin IPARD II ile devam ettiğini ifade eden Berksun, programla süt üreten küçükbaş ve büyükbaş tarımsal işletmeler, küçükbaş ve büyükbaş besicilik, et-süt işleme tesisleri, meyve ve sebze işleme ve paketleme tesisleri, bitkisel üretim, mantar yetiştiriciliği, arıcılık, yöresel ürünler, kırsal turizm ve rekreasyon alanları, makine parkları, yenilenebilir enerji alanlarında hibe destekleri sağlandığını anlattı.

Berksun, program için ilerleyen günlerde yeni çağrı ilanına çıkılacağını kaydederek, yatırım yapmayı düşünenlerin il koordinatörlüğünü ziyaret etmelerini istedi.

Toplantıya, Büyükorhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Belediye Başkanı Hasan Taş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal da katıldı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.13 17:47 - Son Güncellenme: 2017.11.13 17:49 - Gülcan Tekin
A