CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Bir eve götürülen Kılıçdaroğlu, bir süre sonra zırhhlı araçla tutulduğu evden çıkarıldı. CHP liderinin durumun iyi olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırı sonrası 6 saldırganın kimliğinin belirlendi.

2019.04.21 14:00 - Son Güncellenme: 2019.04.21 17:39 - Siyaset
A
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı
00:09 CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı - 3

İLGİLİ VİDEO

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı - 3

04:48 CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı - 2

İLGİLİ VİDEO

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı - 2

00:58 CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı

İLGİLİ VİDEO

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtildi. Güvenlik tedbiri kapsamında çevredeki bir evde tutulan Kılıçdaroğlu, bir süre sonra zırhlı araçla evden çıkarıldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Saldırganların 6'sının kimliği belirlendi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılmak üzere Çubuk'a gitti.     

Akkuzulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından top arabasına alınan şehidin naaşı, köy mezarlığına götürüldü.     

Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na  yumruk ve tekmelerle saldırdı.     

Yakın korumlarının yanı sıra özel harekat, polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle korunan Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü. Evin çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu.     

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.     

Kılıçdaroğlu'nun aracı, bulunduğu evin önüne getirildi. Burada toplanan bazı vatandaşlar taşlarla saldırdıkları aracın camlarını kırdı.     

DURUMU İYİ

Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Kılıçdaroğlu, polis kontrolünde evde tutuluyor. 

CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

BAKAN AKAR DA YANINDA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu evde bulunuyor.

CHP'Lİ GÖK: ARBEDEDE HEPİMİZ BİR YERE SAVRULDUK

CHP'li Levent Gök, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğukkanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

ANKARA VALİLİĞİ: YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu'na saldırı olayıyla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu. 

Valilik açıklamasında, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

VALİ ŞAHİN: HERHANGİ BİR GÜVENLİK SORUNU YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin, NTV canlı yayınında "Gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Herhangi bir güvenlik sorunu yok. Bu konuyla ilgili sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatıldı. Kılıçdaroğlu ile arkadaşlarımız temas halinde" diye konuştu.

Muharrem İnce: Bu saldırı bir provokasyon denemesidir

İnce şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta şehit cenazesinde yapılan saldırı onun şahsında CHP'ye, bu ülkenin demokrasi güçlerine, birlik ve beraberliği her türlü çıkarın üzerinde tutan halkımıza karşı yapılmış, failleri ve azmettiricileri belli olan bir saldırıdır.

Bu saldırı geleceğimize, iç barışımıza, birlik ve beraberliğimize yönelik büyük bir provokasyon denemesidir. Biz bu yollardan çok geçtik, eninde sonunda kazanan demokrasi olacaktır."

Kılıçdaroğlu zırhlı araçla tutulduğu evden çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili AK Parti'den açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki şehit cenazesinde uğradığı saldırıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama yapıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük. Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin, "Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim." dedi. 

Şentop, Tekirdağ'daki temasları sırasında, gazetecilerin Kılıçdaroğlu'na saldırıya ilişkin soruları üzerine, siyasette farklı görüş ve tartışmalar olabileceğini fakat bunların hepsinin sözle ve fikirle yapılması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Şehit kanı üzerinden siyaset yapanlara lanet olsun!

Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu mutlu mu acaba! Halkı kin ve nefrete sürükleyen, söylemlerin genel başkan düzeyinde gelmesi ne kadar acıdır. Bu organize saldırının sorumlusu kim? Bunu herkesin kendi vicdanına sorması gerekiyor. Saldırı bir şehit cenazesinde gerçekleşti. Öncelikle bu şehide saygısızlıktır. Şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapanlara lanet olsun, lanet olsun.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan: Bu planlı bir saldırıdır

Türkiye seçim sürecinde o kadar kutuplaştırıldı ki, insanların içine (oy vermeyeceği kişiler için) düşmanlık tohumları serpiştirildi. Bu iklim Türkiye için iyi değil. Sayın Kılıçdaroğlu'na saldırı da öyle vatandaşın insiyaki tepkisiyle gerçekleşmiş bir saldırı değil, planlı bir saldırı. Bu saldırganlara güvence verenler ortaya çıkarılmadıkça, bu ülkede kimse güvende olmaz. İster 5 bin korumayla, ister korumasız gezin. Bu ülkede saldırı aydınlatılmadıkça kimse güvende olmaz. Saldırıyı kınamıyorum, lanetliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptıı açıklamada "Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı.

MANSUR YAVAŞ: ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Kaleminden ve ekranından bu milletin huzuruna nefret akıtan birtakım provokatörler bu toprakların helâl süt emmiş çocuklarını kandıramayacaktır" ifadelerini kullandı.

MAHİR ÜNAL: GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Twitter'dan saldırıya ilişkin şu paylaşımda bulundu:

"Demokratik Siyaset" şiddetin dışlandığı, bertaraf edildiği bir alandır. Siyasi protestolar şiddet içermesiyle meşruiyetini yitirir. CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

KARAMOLLAOĞLU: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehit  cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür. Ayrışma ve kamplaşma ancak ülkemize zarar verir. Biz birlikte Türkiye'yiz, farklılıklarımızla bir arada yaşayarak güçlü olabiliriz" ifadelerine yer verdi.

LEVENT GÖK: KEMAL BEY İYİ

CHP'li Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, ''Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır'' dedi.

TÜSİAD: Saldırıyı kınıyoruz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı toplumsal birlik ve çoğulculuğumuzu güçlendirecek saygılı siyasi tutum ve söylemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Terörizm ile ancak iktidarıyla, muhalefetiyle ve toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadele ruhuyla mücadele edebiliriz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU, GENEL MERKEZDE

Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu'nu, partiye giriş sırasında partililer karşıladı. CHP Genel Merkezi'nden açıklama yapılacağı öğrenildi.

BİNALİ YILDIRIM'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Yıldırım, 'Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum' dedi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.04.21 14:00 - Son Güncellenme: 2019.04.21 17:39 - Kübra Coşar-pasif
A