CHP'li Tezcan: Suruç'ta sokaklarda silahlı kişiler geziyor

CHP'li Tezcan: Suruç'ta sokaklarda silahlı kişiler geziyor

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, kendilerine ulaşan usulsüzlük ihbarlarını aktardı. Tezcan, Suruç'ta sokaklarda dolaşan silahlı kişiler eliyle seçmenin baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

2018.06.24 14:10 - Son Güncellenme: 2018.06.24 14:51 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP'li Tezcan: Suruç'ta sokaklarda silahlı kişiler geziyor
01:11 Suruç'ta blok oy kullanıldığı iddiası!

İLGİLİ VİDEO

Suruç'ta blok oy kullanıldığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, düzenlediği basın toplantısında seçim güvenliği ihlallerine ilişkin kendilerine ulaşan bilgileri aktarırken, Urfa'nın Suruç ilçesinde yaşananlara dikkat çekti.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, seçim usulsüzlüklerine ilişkin açıklama yaptı.  Tezcan AKP'li Mustafa Akış'ın twiti hakkında "Önceki dönem AKP milletvekili Mustafa Akış, bugün paylaştığı tweetine bakın. 'Vatandaş için ateş edeceğiz' diyor. Ne için ateş edeceksin. Sosyal medyadan kamuoyunu açıkça tehdit etmektedir. TRT'nin kimlere emanet ediliğinin, hangi anlayışın hakim olduğu açık. Savcıların derhal işlem yapması gerekir. Bu şekilde kamuoyunu çatışmaya sürükleyen isimlerin derhal gözaltına alınıp işlem yapılması gerekir. 'Ben ateş edeceğim' diyen adam TRT'ye yöneticilik yapamaz" sözlerini kullandı.

Tezcan'ın Urfa'da yaşananlara dair sözleri şu şekilde:

Urfa ile ilgili çok yoğun şikayetler geldi. CHP'li milletvekili arkadaşlarımızı yakından takip etmek için oraya görevlendirdik. Üç milletvekili arkadaşımız orada çalışıyor. Bu konuda arkadaşlarımız mahalinde olaylara müdahale etti. Hem yerel, YSK nezdinde müdahalelerimizi yaptık. 

Yaşananları kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldık. 

Suruç 1043 nolu sandıkta çok açık şekilde toplu oy kullandırılmış. Görüntü gerçektir, suç üstü yakalandılar. 

Suruç ilçesinde sokaklarda silahlı kişiler ayan beyan geziyor. Vatandaşın özgürce oy kullanmasının önüne geçenler bunun hesabını hukuk önünde vereceklerdir. Sabahın erken saatlerinden beri Urfa en yoğun şikayetlerin geldiği nokta olmuştur. Bundan sonraki sayım döküm işlemlerinde de aynı şekilde göreve devem edeceğiz. Şanlıurfa'daki süreç pis kokuların geldiği bir süreçtir. Bu konuda kamu görevlilerini adil görev yapmaya davet ediyoruz.

Urfa Eyyübiye ilçesi'nde 110 toplu oy 'Cumhur İttifakına' kullanılmış. Önceden, geceden sandığa atılmış. Bunları nasıl gerçekleştiriyorlar. Bizim müşahitlerimizi sandıklara sokmama konusunda müşahitler darp ediliyor. Haliliye ilçesinde müşahitlerimiz darp ediliyor. İçeride müşahit olanlar tehdit ve baskıyla sandıklardan çıkarılıyor. Eyyübiye ilçesinde müşahit olarak gidenler fiiilen içeri alınmıyor. Fiilen kurulun oluşumuna katılmaları engellenmiş. 

Bütün itirazlarımıza rağmen milletin iradesinin çalınmasına müsaade etmeyiz. Milletin oyunu çaldırmamaya kararlıyız.

Van İli ipek Yolu ilçesi, kolluk kuvvetleri kapıda görev yapıyor, görevlileri içeri almıyor."

"Bir terör havası estirilmek isteniyor"

Bugün öğle saatlerinde basın toplantısı düzenleyen Tezcan, "Suruç ilçesinde sokaklarda silahlı kişiler seçim ortamını tehdit eder vaziyette ayan beyan geziyorlar. Suruç'ta seçmen baskı altına alınmaya çalışılıyor. Sandıklarda görev yapılması engellenirken vatandaşın üzerinde seçim günü korkuyla, baskıyla bir terör havası estirilmek isteniyor" dedi.

İki usulsüzlük görüntülü ve tutanaklı

Doğu ve Güneydoğu'dan, özellikle de Urfa'dan seçim güvenliğiyle ilgili yoğun şikâyetlerin geldiğini söyleyen Tezcan, öncelikle görüntüsü ve tutanağı bulunan iki usulsüzlüğü aktardı:

- Urfa Suruç 1043 no'lu sandıkta sabah erken saatlerde toplu sahte oy kullandırıldı

- Urfa Eyübbiye ilçesi Yaşar köyü 2313 no'lu sandıkta gece 100 oy kullanılıp sandığa getirildi. Tutanak tutuldu. Tüm oyların Cumhur İttifakı'na verildiğine ilişkin yazılı beyan da var.

Müşahitlerin engellendiği köyler

Bu usulsüzlüklerin, müşahitlerin sandıklara erişimi engellenerek gerçekleştirildiğine işaret eden Tezcan, Eyyübiye ilçesinde müşahitler alınmadan sandık kurulları oluşturulduğunu, Haliliye ilçesi Uluhan ilköğretim Okulu'nda müşahitlerin darp edildiğini söyledi.Tezcan, Urfa'da sandıklara müşahitlerin sokulmadığı yerlerden bazılarını sıraladı. Tezcan'ın verdiği bilgilere göre, Uluhan köyü, Havşanlı köyü, Karaali köyü, Göbekli köyü, Mehmetçik köyü, Mamuca köyü, Vergili köyü, Seksenören köyü, Gönenler köyü, Yediyol köyü, Banarlı köyü, Bulduk köyü, Özlü köyü, Ulucanlar köyü, Bakırtaş köyü, Gönerli köyü ve büyükşehire bağlı Sağlık köyündeki* birçok sandığa müşahitler tehdit ve baskıyla alınmadı.

Urfa Büyükşehir'e bağlı Sağlık köyü 2236, 2237, 2238, 2239 ve 2240 numaralı sandıklar

Uluhan köyü 2257, 2258, 2259, 2260, 2261 numaralı sandıklar

Havşanlı köyü 2096, 2097, 2098 numaralı sandıklar

Karaali köyü 2179, 2180, 2181 numaralı sandıklar

Göbekli köyü 1198 numaralı sandık

Mehmetçik köyü 1248 numaralı sandık

Mamuca köyü 2180 numaralı sandık

Vergili köyü 2301, 2302, 2303 numaralı sandıklar

Seksenören köyü 2241 numaralı sandık

Gönenler köyü 2005 ve 2006 numaralı sandıklar

Yediyol köyü 2315 ve 2316 numaralı sandıklar

Banarlı köyü 2044 numaralı sandık

Bulduk köyü 2044 numaralı sandık

Özlü köyü 2232, 2233, 2234 numaralı sandıklar

Ulucanlar köyü 2294 numaralı sandık

Bakırtaş köyü Yasin Demir İlkokulu'ndaki sandıklar

Gönerli köyü 2105 ve 2106 numaralı sandıklar

Türkiye sandık başına gitti

İLGİLİ GALERİ

Türkiye sandık başına gitti

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.06.24 14:10 - Son Güncellenme: 2018.06.24 14:51 - HABER MERKEZİ
A