CHP'li isimden İYİ Partililere sert tepki! Nankörler...

CHP'li isimden İYİ Partililere sert tepki! Nankörler...

CHP PM üyesi Erdal Aksünger, İYİ Partili Ümit Özdağ'ın "CHP ile ittifak bize zarar verdi" sözlerine cevap verdi.

2018.07.20 14:21 - Son Güncellenme: 2018.07.20 14:23 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP'li isimden İYİ Partililere sert tepki! Nankörler...

CHP PM üyesi Erdal Aksünger bir televizyon programında  soruları yanıtladı.

"CHP SEÇİM GECESİ KENDİ OY TAKİP SİSTEMİNİ KULLANSAYDI HİÇBİR PROBLEM OLMAZDI"

Aksünger seçim gecesi öncesi mobil uygulamaların denemesinin yapılmadığını da hatırlattı. "2015'teki, 7 Haziran'daki, 1 Kasım'daki ve 16 Nisan'daki süreçleri yönetmiş ve onları var etmiş bir insan olarak söylüyorum. O sistemleri kullanmadılar ve dışarıda bir sistem var etmeye çalıştılar. Adil seçim platformu, bir platform. Orada sadece "adilseçim.net" diye mobil bir uygulama yapıldı. Eski sistem kullanılsaydı kesinlikle hiçbir problem olmazdı. Neden böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu hiç bilmiyorum. Mobil uygulamasının teknik altyapısının başarısız olacağını söylemiştim. Adil Seçim Platformu'nun başarısız olduğunu kendileri de söylediler ve toplumdan özür dilediler. Bu zaten bağıra bağıra geldi. Dünkü açıklamalarında şunu söylemişler 'Uygulamanın testlerini bile yapamadık' demişler. Bu, intihar demektir" dedi.

"İYİ PARTİ CHP'YE NANKÖRLÜK EDİYOR"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın "CHP ile ittifak bize zarar verdi" sözlerini de yorumlayan Aksünger "İttifak yapılmadan; 'Biz HDP ile onlar Saadet ile yapsınlar' dedim. Bu konuyla ilgili haksızlık yapmışlar. Onlar ittifaka CHP'yi almadı. Öyle bir terimin kullanılması CHP'ye hakaret olur. Bunları üst perdeden söyleyenlere başka şey söylerim. CHP 15 milletvekilini onlara göndererek bir demokrasi örneği gösterdi. Bu konuda kimse hakkını yiyemez. Biraz nankörlük ediyorlar. İlk günden beri ideolojik hattını oluşturması açısından "CHP, HDP ile ittifak yapmalı" diyordum. Saadet Partisi, İYİ Parti ile ittifak yapmalıydı, benim gözümde en doğrusu buydu" diye konuştu.

"CHP HDP İLE İTTİFAK YAPMALIYDI, GELECEĞİ İNŞA EDERDİK"

 "CHP ve HDP ittifak kursaydı, daha mı çok oy alırdınız?" sorusu üzerine "Bugün alacağımızdan daha kötü bir oy almazdık. Geleceği inşa ederdik" diye yanıt verdi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.07.20 14:21 - Son Güncellenme: 2018.07.20 14:23 - HABER MERKEZİ
A