CHP-İYİ Parti ittifak görüşmelerinde yeni gelişme

CHP-İYİ Parti ittifak görüşmelerinde yeni gelişme

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile saat 20.00'de bir araya geldi. Akşener başkanlığındaki İYİ Parti heyetinde Cihan Paçacı, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu yer aldı. Heyeti CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kağan Salıcı ve Seyit Torun aşağıda karşıladı. Görüşme öncesi CHP ve İYİ Parti'nin uzlaşıya vardığı öğrenildi. Gelen ilk bilgilere göre Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Aydın, Muğla, Tekirdağ, İzmir, Eskişehir'de CHP adayı desteklenecek. Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep ise İYİ Parti'de olacak. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı.

2018.12.12 19:29 - Son Güncellenme: 2018.12.12 21:17 -
A
CHP-İYİ Parti ittifak görüşmelerinde yeni gelişme

NELER YAŞANDI?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, ittifak görüşmeleri çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir araya geleceğini söyledi.

Bugün akşam saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, iki kez İYİ Parti'yi ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'dan oluşan heyetle görüştü.

Dervişoğlu, görüşmenin ardından heyeti uğurlarken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her iki partinin genel başkanı, saat 20.00'de sayın Genel Başkanımızın CHP Genel Merkezi'ne ziyaretiyle bir araya gelecekler. O görüşmenin sonunda da kapsamlı bir açıklama yapacaklar." dedi.

MERSİN KARARI LİDERLERDE

Dervişoğlu, gazetecilerin, "Olumlu sonuçlandığını söyleyebiliriz miyiz?" sorusuna, "İnşallah iyi olacak." yanıtını verdi.

Öte yandan gelen kulis bilgilerine göre İYİ Parti CHP'den Mersin'de aday gösterilmemesini de istedi. Daha önce Mersin'de her iki partinin de aday çıkarılmasına karar verilmişti. Gelen son bilgilere göre Mersin'de iki parti de aday göstererek seçime girecek. Mersin'de ilgili son kararı Kılıçdaroğlu - Akşener'le yapacağı görüşmede belli olacak. 

"GENEL MERKEZLERİN TAKDİRİDİR"

Balıkesir'de ise İYİ Parti'nin adayının desteklenmesi kararı sonrası CHP, Balıkesir'de Ahmet Akın'ın adaylığını geri çekecek. 

Bu arada İYİ Parti'nin Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok da gazetecilerin, "Adaylığınızı çekmeniz söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Genel merkezlerin takdiridir. Genel merkezler ne derse o olur." ifadelerini kullandı.

LİDERLERDEN AÇIKLAMA

İşbirliğiyle ilgili Kılıçdaroğlu "Güzel bir anlaşma" olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Bizim gündemimizde Türkiye var. Türkiye'yi düşünerek işbirliği yaptık" dedi.

Akşener, "Güzel bir çalışma oldu. Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Diğer için tıklayın


2018.12.12 19:29 - Son Güncellenme: 2018.12.12 21:17 - Büşra Dikilitaş
A