CHP'den Maranki hakkında suç duyurusu!

CHP'den Maranki hakkında suç duyurusu!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Umudumuz 25 Haziran'dır. Olmadı artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa" diyen Prof. Dr. Ahmet Maranki için savcılığa başvurdu. Tanrıkulu, Belgrad Ormanı ve olası başka alanların araştırılarak iddia edilen 'şey'lerin acilen araştırılmasını talep etti. Öte yandan İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlattığı Ahmet Maranki'ye ifade tebligatı çıkarttı.

2018.05.25 14:15 - Son Güncellenme: 2018.05.25 15:53 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
CHP'den Maranki hakkında suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı ihbar başvurusunda, 23 Mayıs'ta AKİT TV'de yayınlanan 'Bilgi Savaşları' adlı programda Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin, "Bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, Umudum Kaf Dağı'nın arkası 25 Haziran'dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık, 'Bismillahirrahmanirrahim' diyeceğiz..." şeklinde konuştuğunu belirtti.

Tanrıkulu, bu sözlerden sonra sunucunun, "Yok o kadar da değil de..." demesi üzerine Maranki'nin "Ama adam sana topla saldırıyor. Senin tüfeğinle saldırıyor. Tankınla atıyor kardeşim. Gerektiğinde bu millet ona hazır. Onu söylemek istedim" diye devam ettiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"İhbar olunan bu sözleriyle seçim öncesi mevcut iktidarın seçimi kazanamaması halinde iç savaş çıkacağını veya yurttaşların can güvenliğinin kendi yapacağı eylemlerle tehdit altında olduğunu söyleyerek, öncelikle yurttaşların serbest seçim hakkının açıkça ihlal edilmesine sebep olmuş ve ayrıca mevcut iktidara oy vermeyen vatandaşları açıkça tehdit etmiştir. İhbar olunanın bu beyanları, gerek mevcut yasalarımız ve uluslararası sözleşmeler kapsamında ağır insan hakları ihlali sonucunu oluşturmakta olup, Sayın Başsavcılığınız tarafından ivedi bir işlem yapılmaması halinde ihbar olunanın yaratmak istediği korku ve kaygı giderek artacak; 24 Haziran 2018 günü yapılacak seçimler öncesinde halkta büyük bir panik ve korkuya sebep olacaktır."

'SİLAH VE BENZERİ 'TALİM ŞEY'LERİ ACİL ARAŞTIRILMALI'

CHP'li Tanrıkulu, ihbar dilekçesinde Maranki'nin, Belgrad Ormanı'nda 'talim şeyi' gömülü olduğunu söyleyerek kuvvetle muhtemel sadece bir grup insanın bildiği ve devlete ait veya kayıt dışı silahların gömüldüğünü ima ettiğini kaydetti.

"Öncelikle Belgrad Ormanı'nda ve olası başka bölgelerde gömülü olduğu belirtilen silah ve benzeri 'talim şey'lerinin acil olarak araştırılması gerektiği ortadadır" diyen Tanrıkulu, açıklanan tüm sebeplerle, seçimlerin güvenliğini, halkın huzuru ve anayasal düzenin korunması adına acele olarak Maranki hakkında soruşturma açılmasını ve Maranki'nin açık ikrarı doğrultusunda gömülü silahların aranmasını talep etti.

İFADEYE ÇAĞRILDI

Ahmet Maranki Akit TV'de katıldığı programda, "Şayet olursa gidecek hiç bir yerimiz yok. Benim umudum onun için Kaf Dağı'nın arkasında 25 Haziran'da... Olmadı zaten o zaman artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık..." dedi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı bu sözler üzerine Ahmet Maranki hakkında 'basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlattı. Bir çok vatandaş da Ahmet Maranki ve AKİT TV hakkında suç duyurusunda bulundu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Maranki'ye tebligat göndererek ifadeye çağırdı. Maranki'nin önümüzdeki günlerde ifadeye gideceği belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.05.25 14:15 - Son Güncellenme: 2018.05.25 15:53 - HABER MERKEZİ
A