CHP'den Kudüs çıkışı!

CHP'den Kudüs çıkışı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, İsrail'in daha da cesaretlenmesini sağlayacak. Filistin'in özgürlük mücadelesinde, halkının kendi kaderini tayininde, dünyanın Filistin'i tanıması noktasında CHP'nin sonsuz desteği var" dedi.

2017.12.06 12:47 - Son Güncellenme: 2017.12.06 12:47 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP'den Kudüs çıkışı!

Aksünger, yaptığı açıklamada, Türkiye solunun yıllardır, Filistin'in özgürlük yolundaki mücadelesine her türlü desteği verdiğini söyledi. 

Filistin halkının, kendi kaderini tayini, özgürlüğü ve dünyanın bu devleti tanıması noktasında büyük mücadeleler verildiğini hatırlatan Aksünger, Türkiye'nin geçmişten bu yana Filistin'in yanında olduğunu vurguladı. 

Türkiye'nin AK Parti dönemindeki dış politikasını eleştiren Aksünger, Filistin konusunda üst perdeden konuşulmasına rağmen herhangi bir yaptırımın uygulanamadığı kötü bir dış politikayla karşı karşıya olunduğunu savundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Eğer böyle bir adım atılırsa bu diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir." dediğini aktaran Aksünger, iş bu aşamaya gelmeden, diplomatik çabalarla, Amerika'da yapılacak lobi faaliyetleriyle sorunun çözülebileceğine işaret etti. 

Dış politikanın iç siyasete alet edilmesi nedeniyle, bu adımların zamanında atılamadığını savunan Aksünger, "Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, İsrail'in daha da cesaretlenmesini sağlayacak. CHP dün söylediğinin bugün de arkasında. Filistin'in özgürlük mücadelesinde, halkının kendi kaderini tayininde, dünyanın Filistin'i tanıması noktasında CHP'nin sonsuz desteği var. Ancak ne yazık ki ülkemizin dış politikası bugün buna hizmet etmiyor. Bu çok üzücü." dedi. 

"Kabul edilebilir olmadığı gösterilebilir" 

Gelinen aşamada da ABD'nin söz konusu kararı almasına karşı bir şeylerin yapılabileceğini dile getiren Aksünger, "Amerika'nın bu kararı alması, birçok ülkenin bu kararı alma noktasındaki cesaretini ortaya koyacak. Amerika'nın bu kararı almasını engelleyebilmek için diplomasiyi ve arka kapı diplomasisini çok iyi yapmak gerekiyor. Bu saatten sonra da bunlar yapılabilir ama bu dış politika bakışıyla biraz zor gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu. 
ABD ile başta Rıza Sarraf davası olmak üzere birtakım konularda yaşananları anımsatan Aksünger, ikilem içerisinde dış politika yürüten hükümetin, çok fazla bir şey yapabileceğine inanmadığını söyledi. 

Aksünger, Avrupa ve Amerika gerekli diplomasi ve lobi çalışmalarıyla ikna edilirse söz konusu kararın kabul edilebilir olmadığının dünyaya gösterilebileceğini sözlerine ekledi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2017.12.06 12:47 - Son Güncellenme: 2017.12.06 12:47 - HABER MERKEZİ
A