CHP'den 3. havalimanı için komisyon çağrısı

CHP'den 3. havalimanı için komisyon çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "(3. havalimanı inşaatı) AKP hükümetine açık çağrı yapıyoruz, bir komisyon kurulsun, bu komisyon oradaki kazaları araştırsın. Eğer hükümet bir komisyon kurmazsa CHP bu konuda bir komisyon kuracak." dedi.

2018.02.15 14:34 - Son Güncellenme: 2018.02.15 14:35 - Siyaset
A
CHP'den 3. havalimanı için komisyon çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul'a yapılan 3. havalimanı inşaatındaki kazalarınaraştırılması için bir komisyon kurulmasını istedi.

Ağbaba, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 3. havalimanı inşaatında 27 işçinin hayatını kaybettiğinin açıklandığını ve orada çalışan işçilerin eylem yaptığını anımsattı.

3. havalimanında ilk uçuşun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü olan 26 Şubat'ta yapılacağı yönünde iddiaların bulunduğunu belirten Ağbaba, "Deneme uçuşu yetiştirmek için işçilerin hayatı riske atılıyor. Orada bir kutlama yapmayı planlıyorlar. Bu şekilde devam ederse bu cinayetlerin sayısı da artmaya devam edecek. AKP hükümetine açık çağrı yapıyoruz, bir komisyon kurulsun, bu komisyon oradaki kazaları araştırsın." diye konuştu.

Hükümetin, havalimanı inşaatında şimdiye kadar kaç işçinin çalıştığını paylaşmasını istediklerini dile getiren Ağbaba, "Gerçekler farklı ise bunun vebali ağır olacaktır. Eğer hükümet bir komisyon kurmazsa CHP bu konuda bir komisyon kuracak. " ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, "tehdit içeren sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine dava açıldığının" hatırlatılması üzerine, "Onun tehditleri, onun açtığı davalar bizim muhalefet alanını çizemez. AKP Genel Başkanı tazminat davalarıyla, siyasetin, muhalefetin nerede yapılacağını çizmeye çalışıyor. Bu çizgiye girmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz." diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.02.15 14:34 - Son Güncellenme: 2018.02.15 14:35 - Gülcan Tekin
A