CHP'de istifa depremi

CHP'de istifa depremi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken CHP Kandıra İlçe Örgütü'nün yönetim kurulu üyeleri 'seçimlerde başarısızdık' diyerek istifa etti. İstifa metninde parti yönetiminde değişim vurgusu yapıldı ve "Başarısızlığı başka partilerin oy kaybıyla kıyaslamak geçici bahaneler bulup hiç birşey olmamış gibi sabitliğe devam etmek zaman kaybı ve basiretsizliktir." denildi.

2018.08.09 10:17 - Son Güncellenme: 2018.08.09 10:18 - Siyaset
A
CHP'de istifa depremi

İstifayı İlçe Başkanı  Gülay Eyisabuncular yayınladığı açıklama ile duyurdu.

Eyisabuncular açıklamasında şu ifadeler kullandı; "Yönetim kurulumuz 08/08/2018 tarihinde toplanmış ve seçim sonuçları ile ilgili nihai değerlendirmesini yapmıştır.

Bu değerlendirmelere göre yurt genelindeki başarısızlık yadsınamaz boyuttadır. Kocaeli ve ilçelerdeki başarısızlık açıktır. Kandıra ilçe örgütü seçimlerde başarısız olmuştur. Bu başarısızlık; üyenin, delegenin, mahalle temsilcisinin, il delegelerinin ve ana kademe yöneticilerinin paylaşması ve sorgulaması gereken bir başarısızlıktır. Hoşa gitmeyen sonuçların bedelini yönetime yıkmak, elini taşın altına koymayıp sorumluluktan kaçanların kolaycılık söylemidir.

Başarısızlığı başka partilerin oy kaybıyla kıyaslamak geçici bahaneler bulup hiç birşey olmamış gibi sabitliğe devam etmek zaman kaybı ve basiretsizliktir. Kandıra ilçe örgütü kısa süre önce  örgütün ortak kararıyla değişim için olağanüstü kurultaya imza vermiştir. Değişimin gereğini gören ve önerenlerin yer işgal etmeye devam etmesi de abestir.

Kişisel hesaplar içinde bulunmayan ve ülke ikbalini şahsi ikballe karıştırmayan Kandıra ilçe örgütü bu konuda hassas davranmış ve gereğini yapmıştır. Partinin yıllanmış kadrolardan kurtulması, defalarca görev almış, vizyonu tükenmiş, toplamda kalite ruhundan uzaklaşmış kronik kişilerle devam etmesi mümkün değildir. Yenilenmiş parti tüzüğü yeni yüzler ve adamcılıktan arınmış, bağımsız örgütlere yol gösterecektir. Mevcut kadrolarla devam etmek yerel seçimlerde bile bile lades demek olacak ve sonuçlar hezimet olacaktır. Kandıra ilçe örgütü olarak bizlerle çalışan üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, köy temslcilerimize, yönetim arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yeniden toparlanma ve değişim zorunluluğu adına aldığımız karar kesin ve nettir. Bugün itibarıyla Kandıra CHP ilçe yönetimi ve Kandıra Kadın kolları istifa etmiştir. Partimiz adına hayırlı olmasını diliyoruz."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.09 10:17 - Son Güncellenme: 2018.08.09 10:18 - Kübra Coşar-pasif
A