CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan 'Su Bursa'da musluktan içilir' tepkisi!

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan 'Su Bursa'da musluktan içilir' tepkisi!

CHP Bursa Milletvekili, Doğa Haklarını İzleme Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, su şehri Bursa'nın kaybolan sularının peşine düştü.

2017.08.11 11:40 - Son Güncellenme: 2017.08.11 11:52 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan 'Su Bursa'da musluktan içilir' tepkisi!
07:11 Bursa'da büyük skandal!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da büyük skandal!

Son dönemde Bursa'da derelerin kuruduğuna dikkat çeken Altaca Kayışoğlu, yaz aylarında coşkun akan Alaçam Şelalesi'ni örnek gösterdi. Şelalenin parmak kadar aktığını vurgulayarak, "Bursa'nın sularını kim içiyor? Nereye gitti bu sular" diye sordu.

Alaçam'a kadar gidip, şelalenin durumunu yerinde gören CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, DOĞADER'in Bursa'nın su kaynaklarıyla ilgili yaptığı çalışmaya dikkat çekerek, Kocayayla'da binlerce çamın yok edilerek, yerine yapılan suni göletle Alaçam Şelalesi arasında kurulan bağın doğru olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Altaca Kayışoğlu, "Alaçam ile Kocayayla Uludağ'ın sırtını birbirine yaslamış iki yamacı. İddiaya göre binlerce ağacın katledilmesiyle oluşturulan suni gölet nedeniyle Alaçam Şelalesi'nin sularının azaldığı ifade ediliyor. Bu iddia kadar kaçak su kullanımının da Bursa'nın sularının çekilip ortadan kaybolmasına neden olduğu vurgulanıyor. Kenti yönetenlerin bu iddialara açıklık getirmesi gerekiyor. İddia edildiği gibi Bursa'nın doğal kaynaklarını kullanarak zenginleşenler var mı? Bursalıların bunları bilmeye hakkı var. Çünkü, doğal kaynaklar, Bursa'da yaşayan herkesin. Kim ne karar verirse versin, önce bunu Bursalıların görüşüne açmak zorunda. Gökdere kurumuş, akmıyor neredeyse. 'Su Bursa'da musluktan içilir' deniliyor ama musluklar kireç bağlamış durumda. Bütün bu sorunlar çözüm bekliyor" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.08.11 11:40 - Son Güncellenme: 2017.08.11 11:52 - HABER MERKEZİ
A