CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'dan Geçit tepkisi

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'dan Geçit tepkisi

UKOME kararıyla yol kenarlarına bariyer çekilmesine karşı çıkan Geçit esnafı CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'ndan destek istedi. Esnafın haber vermesiyle olay yerine giden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nu Geçit Muhtarı Kahraman Balkaya da karşıladı. Balkaya, Altaca Kayışoğlu'na uygulamanın bölge esnafının bitmesi anlamına geleceğini sorunun çözümü için destek beklediklerini iletti.

2017.08.10 12:10 - Son Güncellenme: 2017.08.10 12:33 - Bursa Bölge
A
CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'dan Geçit tepkisi
01:34 Bursa'da Geçit Kavşağı tekrar açıldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Geçit Kavşağı tekrar açıldı

Esnafın şikâyetlerini dinleyen CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Geçit'te esnafın ekmeğinin önüne konulan bariyerle ilgili gelen haber üzerine buraya geldim. Esnafımızın direnci karşısında bu kararı uygulamak isteyenler bariyerleri toplayıp gitmek zorunda kaldılar. Bu trajik olay karşısında esnafımız ve mahalle muhtarımızla oturup durum değerlendirmesi yaptık. Geçit'te esnafın önünü bariyerlerle kapatmak oradaki esnafı, çalışanlarını ve ailelerini açlığa mahkûm etmektir. Önce insan, önce hizmet anlayışından uzak; ben varsam her şey var, ben yoksam herkese işsizlik, açlık anlayışıyla hareket edenlere sesleniyoruz. Kimsenin ekmeğiyle oynamayın. Ekmek mücadelesi en onurlu mücadeledir. Biz de her zaman bu mücadelenin yanındayız. Bütün yetkilileri de en kutsal hizmet olan insana hizmet etmeye davet ediyoruz" diye tepki gösterdi.

UKOME'nin kararını yol kenarlarında yükselen rezidansların alışveriş merkezlerine Bursalıların mahkûm edilmesi olarak yorumlayan Altaca Kayışoğlu, "Bu bölgede alışveriş nedeniyle yaşanmış bir kaza yok, Bursa-Mudanya arasındaki trafiğin sıkışmasının ana nedeni bu değil. Belediyeler çok katlı yerleşim alanları oluştururken, yollarla ilgili her hangi bir çalışma yapmıyor. Geçit'te artan bina stokuna bakın, yollar aynı, altyapı aynı ama yeni konut sayısı on binleri bulmuş durumda. Böyle bir yükü Mudanya yolunun kaldırması mümkün mü? Esnafı mağdur ederek bu sorunu çözmek mümkün değil. Çözüm, bir bölgede imar değişikliği yapılırken, mevcut yolların ve altyapının göz önünde bulundurularak yapılmasından geçiyor. Bu basit kuralı atladığınızda sorunları çözmek için birilerini mağdur edersiniz, o çözüm de zaten çözüm olmaz" diye konuştu.​

Geçit kavşağının mahkeme kararıyla tekrar açılması trafikte tıkanıklıklara neden olmuş ve Bursalıların özellikle sosyal medyada büyük tepkisini çekmişti.

Yeniden trafiğe açılan Geçit Kavşağı, yaşanan trafik çilesi sebebiyle UKOME kararıyla yeniden kapatılmıştı. 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.08.10 12:10 - Son Güncellenme: 2017.08.10 12:33 - Yaman Kaya
A