CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu: Bu bir dost uyarısıdır

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu: Bu bir dost uyarısıdır

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye KOBİ Gelişim Destek Programı'nın durdurulduğu yönünde iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

2018.02.09 12:17 - Son Güncellenme: 2018.02.09 12:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu: Bu bir dost uyarısıdır

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın KOBİ'leri desteklemek için 25 Ocak 2018'e kadar başvuru duyurusu yaptığını hatırlatan Altaca Kayışoğlu, "Bakanlık, bu duyurusundan sonra ikinci bir duyuru yapıyor. Destek Programı için yapılan duyuru çerçevesinde hazırlıklarını yapıp Bakanlığa başvurularını yapan firmalar, ikinci açıklama nedeniyle şaşkın durumdalar.

Ne olduğunu anlamaya çalışan işletmeciler, başvuru için gerekli koşulları sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmaların boşa gitmesinden endişe duyuyorlar.

Sayın Bakanın, KOBİ Gelişim Destek Programı'yla ilgili sonuçların açıklanmasının ileri bir tarihe bırakılmasının nedenini bir an önce açıklaması gerekiyor.

Yatırım ciddi bir iş.

Bakanlık bu ciddiyetin temsil edildiği en üst makam.

Güvensiz bir ortam oluşmaması için konuya ilişkin en yetkili ismin, yani Bakan Özlü'nün bir açıklama yapmasında fayda var.

Türk ekonominin içindeki kırılganlık düşünüldüğünde bu konulardaki tereddütler daha büyük sıkıntıların kapılarını aralayabilir.

Bu bir dost uyarısıdır, muhalefet partisinden gelen bir çıkış olarak algılanmamalıdır" diye konuştu. Sonuçların bir an önce açıklanması gerektiğinin altını çizen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Bursa'dan başvuru yapan firmalar Bakanlığı'n tavrını öğrenmek için sürekli olarak bizi arayıp bilgi almaya çalışıyorlar. Başvuru sahibi firmalar, sonuç beklerken, şimdi belirsiz bir ortamla karşı karşıya kalmaktan şikâyetçiler. Ekonomi güven ister, tereddüt sorun oluşturur. Bakan bir an önce konuşa ilişkin açıklama yapıp, kafalardaki soru işaretlerini gidermelidir" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.09 12:17 - Son Güncellenme: 2018.02.09 12:18 - HABER MERKEZİ
A